Haberler
Ateşkes sonrası Hizbullah'tan ilk açıklama: Ellerimiz tetikte kalacak

Tarihi antlaşma sonrası Hizbullah'tan ilk açıklama

İsrail Savunma Bakanı Katz: Ateşkes ihlal edilirse güçlü bir şekilde yanıt vermeye hazırız

Dünya rahat nefes aldı derken yeni bir tehdit daha

Türkiye'yi sarsan 'sahte dolar skandalı' büyüyor

Piyasaları altüst eden olayda detaylar ortaya çıktı

Bomba iddia: En düşük emekli aylığı için 3 rakam belirlendi

En düşük emekli aylığı için 3 rakam belirlendi

Dr. Bostancı'nın "Sosyal Medya ve Siyaset" İsimli Kitabı Yayımlandı

Haberler
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü Öğretim Görevlisi Dr. Mustafa Bostancı'nın ilk kitabı "Sosyal Medya ve Siyaset" yayımlandı.

Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü Öğretim Görevlisi Dr. Mustafa Bostancı'nın ilk kitabı "Sosyal Medya ve Siyaset" yayımlandı.

Bostancı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2 yıldır üzerinde çalıştığı doktora tezini kitaplaştırdığını söyledi.

Sosyal Medya ve Siyaset adlı kitapta sosyal medyanın siyasetle olan ilişkisini çeşitli bilimsel araştırmalara dayandırarak ortaya koyduğunu belirten Bostancı, siyasal iletişim ve sosyal medya kavramlarının detaylı incelemesine yer verdiğini aktardı.

Siyasal iletişimin sosyal medyaya, siyasete getirdiği yeniliklere dikkat çekmek istediğini anlatan Bostancı, şunları kaydetti:

"Eski siyaset yapma yöntem ve teknikleri, yerini yeni yöntem ve tekniklere bırakmaktadır. Artık siyaset, sadece televizyon ekranları ve gazete sütunlarına sıkışmaktan çok internet ve sosyal medya sayesinde her yerde, her an ulaşılabilir bir hal almıştır. Yeni seçmen profili, teknolojiyi sık kullanan bir profil sergilemektedir. Yeni seçmene ulaşmak yeni mecralar ve yeni siyaset tarzları gerekmektedir.

Bostancı, araştırmada siyasi partilerin ve liderlerin sosyal medya kullanımlarını karşılaştırmalı olarak incelendiğine değinerek, şöyle devam etti:

"Mecliste grubu bulunan 4 siyasi partiye ait resmi internet siteleri, Facebook beğeni sayfaları ve liderlere ait Twitter hesapları analiz edildi. Kitap kapsamında siyasetin iki önemli aktörü olan milletvekilleri ve seçmenlere yönelik Türkiye örnekleminde iki büyük araştırma gerçekleştirildi. TBMM 24. dönem milletvekilleri ile geniş kapsamlı bir araştırma yapıldı ve milletvekillerinin sosyal medya kullanım alışkanlıkları ortaya konmaya çalışıldı. Türkiye'nin 26 farklı ilinde ikamet eden bin 200 seçmenin katılımıyla da geniş bir araştırma gerçekleştirildi ve seçmenlerin siyasal amaçlı sosyal medya kullanım alışkanlıkları belirlenmeye çalışıldı."

Bostancı, Sosyal Medya ve Siyaset kitabının, sosyal medya ve siyaset konusunda geniş bir araştırmaya yer verilen ilk bilimsel yayın olma özelliğini taşıdığını ifade etti.

Kaynak: AA / Yerel
title