Haberler

DP İl Başkanı İsmet Özbakkal'dan Dizi Tepkisi

Haberler
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Demokrat Parti (DP) Kayseri İl Başkanı İsmet Özbakkal, Adnan Menderes ile ilgili olarak yapılan dizilere tepki gösterdi.

Demokrat Parti (DP) Kayseri İl Başkanı İsmet Özbakkal, Adnan Menderes ile ilgili olarak yapılan dizilere tepki gösterdi.

Özbakkal, "Özel televizyonlarımızın pek çoğunda Demokrat Partinin l950 ve l960 yılları arasındaki hizmetleri, o dönemin unutulmaz lideri Adnan Menderes'le ilgili televizyonlarda yayınlanan belgesellerin de hemen hemen hiçbiri gerçekleri yansıtmıyor" dedi.

"Bu yayın ve belgesellerde, o dönemin olumsuzlukları öne çıkarılarak, özellikle gençlerin doğru bilgilenmeleri önleniyor" diyen Özbakkal, açıklamasını şu şekilde sürdürdü:

"Son olarak özel bir televizyon kanalında, yayınlanan belgeselde, rahmetli Adnan Menderes'in özel yaşamına, mahremiyetine girilmiş, sanki o dönemden söz ederken konu edilecek, üzerinde çalışılacak başka bir yön veya yönleri yokmuş gibi, özellikle özel hayatının karalanması yolu seçilmiştir.

Bu tür belgeseller mutlaka bir amaç ve hedef gösterilerek yapılıyor, yayınlanıyor. Kaynak olarak gösterilenler, ya genç bir yazarın kitabı oluyor, ya da üç beş kitap okuyarak o dönemin otoritesi gibi gösterilen sözde araştırmacılardan söz edilerek, yola çıkılıyor. Bunlar doğru değildir!

Önceki günlerde televizyon kanallarında Menderes ve dönemine ait farklı imzaların ortaya koyduğu belgeseller izledik. Hemen hemen hepsinde, 1950 dönemi başlangıç alınıyor, hızla 1960'a geliniyor, 27 Mayıs 1960 ihtilali yaptırılıyor, kısaca Yassı ada mahkemeleri veriliyor, arkasından idamlar gösterilip, sonuca geliniyor.

1950 yılına nasıl gelindi? Nasıl bir Türkiye teslim alındı? O günün Türkiye'sinde demokrasimiz neyin üzerine oturtulmuştu? Kırsal kesimin durumu neydi? Okur-yazar oranımız hangi rakamlardaydı? Kalkınmaya yönelik neler yapıldı? Nereden nereye geldik? 27 Mayıs ihtilali niye yapıldı? İhtilal yapanların yaşları, rütbeleri neydi? Sonra neler oldu? Yassı ada mahkemeleri nasıl kuruldu, orada sözde adalet nasıl işledi? Yüksek Adalet Divanı Başkanı Salim Başol'un, savcı Ömer Altay Egesel'in Menderes ve arkadaşlarına, orada yargılananlara karşı nasıl hitap ettikleri, Yassı ada komutanı Albay Tarık Güryay'ın Menderes'in eşi Berrin hanımefendi, çocuklarıyla birlikte ziyarete gittiğinde bu Albay'ın kendi odasında nasıl davrandığı, nasıl hakaret ettiği, Adalet Gazetesinin sahibi ve yürekli gazeteci rahmetli Turhan Dilligil'in Yassıada'yla ilgili yazdığı kitaplarından birinin adının, neden "Allahsız Gardiyan" olduğu gibi noktalar üzerinde araştırmak, bilenlerden sormak, ona göre yayın yapmak, belgesel hazırlamak gerekiyor.

Televizyonlarda bu ve bunun gibi gerçekler, Menderes dönemine ve Menderes'e gösterilen ilgi ve sevginin büyüklüğü, önemi ve vazgeçilmezliği neden anlatılmıyor acaba?" - KAYSERİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel
title
Close