Haberler
İsrail ve Hizbullah ateşkese çok yakın: 36 saat içinde ilan edecekler

Savaşın bitmesine saatler kaldı! Ateşkes artık çok yakın

Kreş tartışmasında CHP'li Başarır ağzını fena bozdu: Tweet bu kadar, geri zekalı

CHP'li Başarır ağzını fena bozdu! Varank'ın yanıtı ise daha bomba

Naci Görür'den Malatya'daki depremden sonra korkutan açıklama: Sonuncusu 2 bin 500 yıl önceydi

Malatya'daki depremden sonra korkutan açıklama: Sonuncusu 2 bin 500 yıl önceydi

İşte kokoreçcide ölen gencin son videosu: Ölürsem bunu paylaşın

İşte kokoreçcide ölen gencin son videosu: Ölürsem bunu paylaşın

Dokuz Eylül Üniversitesi Öğretim Görevlisi Yardımcı Doçent Doktor Fevzi Çakmak Açıklaması

Haberler
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Dokuz Eylül Üniversitesi Öğretim Görevlisi Yardımcı Doçent Doktor Fevzi Çakmak, Bursa’da arşivleme konusunda çok ciddi bir sıkıntı olduğunu söyledi.

Dokuz Eylül Üniversitesi Öğretim Görevlisi Yardımcı Doçent Doktor Fevzi Çakmak, Bursa'da arşivleme konusunda çok ciddi bir sıkıntı olduğunu söyledi.

Nilüfer Belediyesi'nin Bursa 14. Kitap Fuarı'nda düzenlediği 'Bursa'yı Araştırmak, Bursa'yı Yazmak/ Yılmaz Akkılıç' konulu söyleşiye Yardımcı Doçent Doktor Fevzi Çakmak konuşmacı olarak katıldı. Bursa'da ve Türkiye'de arşivciliğin konuşulduğu söyleşide Fevzi Çakmak, 1980 yılında darbeyle birlikte Türkiye'nin tarihi öneme sahip arşivlerinin kaybolduğuna dikkat çekti. Araştırmalar yaptığı dönemde kaynak sıkıntısı yaşadığını söyleyen Çakmak, "12 Eylül askeri müdahalesinden sonra bir çok siyasi partinin arşivleri maalesef ki bunların bir bölümü Seka'ya gönderildi. Şuan Cumhuriyet tarihini yazmak istediğimiz zaman, çok sınırlı olarak Cumhuriyet Halk Partisi'nin arşivi var. Yılmaz Akkılıç ile görüştüğüm zaman da o bana 'çok fazla arşiv yok' demişti. Kendisi bana bu konuda çok yardımcı olmaya çalıştı ve kişisel arşivlerini açarak araştırmamı tamamlamamı sağladı" şeklinde konuştu.

Bursa arşivini yazmanın zorluğuna da dikkat çeken Çakmak, "Sağlıklı bir arşivlemeyi bilmiyoruz. Bursa'da arşivleme konusunda çok ciddi bir sıkıntı var. Tarih alanında iki önemli yer var; Osmanlı tarihini çalışacaksanız İstanbul'a gideceksiniz, Cumhuriyet tarihi çalışacaksanız Ankara'ya gideceksiniz. Ben Bursa'yı çalışırken, İstanbul'daki kaynaklardan yararlandım" diye konuştu.

'Bursa'yı Araştırmak ve Bursa'yı Yazmak/ Yılmaz Akkılıç' söyleşisinin sonunda Nilüfer Belediyesi Başkanvekili Fırat Emiroğlu, Çakmak'a engin bilgilerini paylaştığı için teşekkür ederek günün anısına plaket verdi. Söyleşinin ardından Çakmak, Nilüfer Belediyesi Kütüphane Müdürlüğü'nün TÜYAP Fuar Alanı'nda bulunan standında okurlarıyla bir araya gelerek kitaplarını imzaladı. - BURSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel
title