Haberler
İstanbul'daki aile katliamında 3 kişinin daha cansız bedeni bulundu

Aile katliamında 3 kişinin daha cansız bedenine ulaşıldı

Karın vurduğu Malatya'da 787 vatandaş misafirhanelere yerleştirildi, 5 çobandan biri hayatını kaybetti

Bir şehir kabusu yaşıyor! 787 kişi kurtarıldı, 5 çobandan biri hayatını kaybetti

CHP'li Karabat'tan gündem yaratacak iddia: 200 TL'ye tüm kimlik bilgileriniz satılık

CHP'li isim video paylaşıp skandal bir iddiada bulundu

Görüntü Türkiye'den! Yolun ortasında donan at, kaskatı kesildi

At donduran soğuk

Doç. Dr. Bayram Durbilmez Açıklaması

Haberler
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kayseri Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile Kayseri Kültür ve Turizm Derneği 21 Mart UNESCO Dünya Şiir Günü dolayısıyla, ‘Şiir ve Şair Üzerine Düşünceler’ konulu konferans verdi.

Kayseri Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile Kayseri Kültür ve Turizm Derneği 21 Mart UNESCO Dünya Şiir Günü dolayısıyla, 'Şiir ve Şair Üzerine Düşünceler' konulu konferans verdi.

Şehir Tiyatrosu'nd düzenlenen konferansa konuşmacı olarak katılan Erciyes Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Bayram Durbilmez, "12 Mart da, 18 Mart da, 21 Mart da şuurun şiire dönüştüğü kutlu tarihlerdir." dedi.

Aynı güne denk gelen Nevruz ile ilgili açıklamada bulunan Doç. Dr. Durbilmez, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Kazakistan'da anlatılan efsanelere göre, sazın ve sözün bilicisi Korkut Ata 21 Mart'ta doğmuş ve kopuzunu ilk bugün çalmıştır. O yüzden bu gün, 'Yenigün' yani bahar bayramı olarak kutlanmaya başlanmıştır. 20. Yüzyılın güçlü aşıklarından Veysel Şatıroğlu da bugün vefat etmiş, Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü UNESCO'nun 1999'da, Paris'te yapılan 30. Konferansında alınan karar sonucu, 21 Mart Dünya Şiir Günü olarak ilan edilmiştir."

Şiir ve şair üzerine bilgiler veren Doç. Dr. Durbilmez, "Türk toplumu şiirden uzaklaştıkça heyecandan da uzaklaşmakta, heyecandan uzaklaştıkça milli şuurunu da kaybetmektedir. Türk milletinin titreyip özüne dönmesine vesile olacak öncüler arasında bilge şairlerin önemli bir yeri vardır. Milli şuur sahibi şairlerin şiirleri okundukça yüreklerdeki umut ışıkları da sönmeyecek, ocaklar tütmeye devam edecektir. Bugünkü Türk gençlerine şiiri sevdirmek milli bir görevdir." diye konuştu.

Toplantının ikinci bölümünde "Kayseri'de Şiir / Şiirde Kayseri" başlıklı bir şiir şöleni yapıldı. Çanakkale, Nevruz Bayramı ve Kayseri şiirlerinin okunduğu şiir şölenine, soyadı sırasıyla, şu şairler katıldı: Köksal Akçalı, İmdat Avşar, Fazıl Ahmet Bahadır, Önder Çağıran, Vedat Çalık (Erbabi), Recep Çalkaner, Bayram Durbilmez (Ozantürk), Murtaza Ekici ve Muhsin İlyas Şubaşı.

İl Kültür ve Turizm Müdürü İsmet Taymuş da toplantının sonunda Durbilmez'e ve şiir okuyan şairlere teşekkür ederek plaket ve teşekkür belgeleri takdim etti. - KAYSERİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel
title