Haberler
TEM Otoyolu'nda kaza! Edirne yönünde tüm şeritler kapatıldı

TEM Otoyolu'nda kaza! Tüm şeritler kapatıldı

Bomba iddia: Erdoğan, DEM-İmralı görüşmesi için Adalet Bakanı'na talimat verdi

Bahçeli'nin İmralı çağrısı sonrası Erdoğan'dan dikkat çeken talimat

Türkiye sınırında kritik gelişme: Muhalifler, ikinci büyük kenti ele geçirmek üzere

Muhaliflerin ikinci büyük kenti ele geçirmesi an meselesi

Kız meselesi yüzünden çıkan kavgada 3 genç hayatını kaybetti

Kız meselesinden çıkan kavga 3 genci hayattan kopardı

Diyarbakır Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin Nükleer Tıp Ünitesi Modern Cihazlarla Hizmet Veriyor

Haberler
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

DKHB Genel Sekreteri Doç. Dr. Kurtoğlu: "Bir yılda yaklaşık 30 bin hastaya Nükleer Tıp Ünitesinde hizmet verdik"

DİYARBAKIR (AA) - Diyarbakır İli Kamu Hastaneler Birliği (DKHB) Genel Sekreteri Doç. Dr. Muhammet Güzel Kurtoğlu, bir yılda yaklaşık 30 bin hastaya Nükleer Tıp Ünitesinde hizmet verdiklerini bildirdi.

Kurtoğlu yaptığı yazılı açıklamada, kanser, tümör ve beyin ile ilgili birçok hastalığın tespitinde önemli bir yer tutan Nükleer Tıp'ın Diyarbakır Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde bir ünite bünyesinde 3 yıldan bu yana hizmet vermeye devam ettiğini belirtti.

Diyarbakır Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin Nükleer Tıp Ünitesinin onkolojik, nörolojik ve ortopedik hastalıkların tespitinde doktorların en önemli görüntüleme merkezi olarak uzman kadrosu ve modern cihazları ile yöre halkına hizmet verdiğini kaydeden Kurtoğlu açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Ünitede 5 uzman doktor, 7 hemşire, 8 teknisyen, 2 raportör, 1 tekniker ve 1 danışman hizmeti ile bir çok hastalığa ışık tutuluyor. Ünite; PET/CT, SPECT/CT (Gamma kamera), İyot Tedavi Odaları, Kemik Mineral Dansitometresi gibi modern cihazları ile onkoloji, nöroloji ve ortopedinin yanı sıra böbrek, kalp, akciğer, guatr, safra kesesi, mide gibi alanlarda hastalıklı bölgeyi tespit ediyor. Üç boyutlu cihazların kullanıldığı ünitede, görüntüler uzman doktorlar tarafından dikkatle incelenerek hastalığın teşhisi konuluyor. Ünitede hastalarımızın ağrısız ve 3 boyutlu görüntüleme cihazlarımızla hastalıklarının tespit edilmesini sağlıyoruz. Eskiden bölge halkı bu tetkikleri yaptırmak için büyükşehirlere gidiyordu. Bir yılda yaklaşık 30 bin hastaya Nükleer Tıp Ünitesinde hizmet verdik." - Diyarbakır

Kaynak: AA / Yerel
title