Haberler
İsrail ile Lübnan arasındaki ateşkes için saat veren Biden'dan dikkat çeken Türkiye açıklaması

İsrail-Lübnan ateşkesi için saat veren Biden'dan dikkat çeken Türkiye açıklaması

Lübnan Başbakanı'ndan ateşkes sonrası kritik çağrı: Derhal uygulayın

Lübnan Başbakanı'ndan ateşkes sonrası kritik çağrı: Derhal uygulayın

Netanyahu ateşkesin ardında yatan sebebi açıkladı: İran tehdidine odaklanmak

Netanyahu ateşkesin ardında yatan sebebi açıkladı

BAE'de öldürülen İsrailli hahamın katilleri Türkiye'de yakalandı

BAE'de öldürülen İsrailli hahamın katilleri Türkiye'de yakalandı

Diyarbakır'da İnsan Hakları Akademisi Dersleri Başladı

Haberler
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Geçtiğimiz yıl Diyarbakır’da birimini kurarak faaliyetlerine başlayan İnsan Hakları Akademisi yeni eğitim dönemi programları ile eğitim çalışmalarına devam ediyor.

Geçtiğimiz yıl Diyarbakır'da birimini kurarak faaliyetlerine başlayan İnsan Hakları Akademisi yeni eğitim dönemi programları ile eğitim çalışmalarına devam ediyor.

Geçen yıl gerçekleştirdiği açılış ile birlikte çalışmalarına başlayan İnsan Hakları Akademisi Diyarbakır Birimi, başlattığı yeni eğitim dönemi programları ile çalışmalarını sürdürüyor. 21-22 Aralık günlerini kapsayan eğitim çalışmalarına, avukat, doktor, sosyolog gibi değişik meslek grubu üyeleri ile üniversite öğrencileri katılıyor. İnsan Hakları Akademisi Başkanı Hüsnü Öndül, yazar-sosyolog İsmail Beşikçi ile Avukat Selahattin Esmer tarafından gerçekleştirilen sunumlarda, anayasa, hukuk, insan hakları kavramlarıyla Türkiye'deki mevcut duruma dikkat çekildi.

Eğitim programında "Azınlık hakları ve çok kültürlülük anlayışına yaklaşımlar" başlığında ilk sunumu yapan Av Selahattin Esmer, azınlıkların imparatorlukların, devletlerin çözülmesi veya sınırlarının aşınması ile ortaya çıktığını belirtti. Ulus azınlıklar, kültür azınlıkları ve göçmen azınlıklar şeklinde kategorileştirilebileceğinden bahseden Esmer, ulus devletlerin azınlıkların tanımlanmasına şiddetle karşı çıktığını belirtti. Ulus devletlerin, tüm farklılıkları homojen hale getirme gibi ilkesel bir yaklaşıma sahip olmasından kaynaklı ulusal, dinsel, dilsel ve kültürel formlarla açığa çıktığına işaret eden Esmer, azınlıkların ulus devletler tarafından dilsel asimilasyon, mübadele ve etnik milliyetçilik gibi yaklaşımlarla yok edilmeye çalışıldığına dikkat çekti.

Programda konuşan yazar İsmail Beşikçi ise dünya deneyimlerinden örneklemeler yaparak Türkiye'deki anayasasının taşıdığı içerik ve mevzuata açıklık getirdi.

Eğitim programının oturumları İnsan Hakları Akademisi Başkanı Hüsnü Öndül'ün "insan Haklarının korunması - Ulusal ve uluslararası mekanizmalar" başlıklı sunumuyla sona erdi. Programın sonraki dersleri 2014 yılının Ocak ayında devam edecek. - DİYARBAKIR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel
title