Diyanet-Sen Mersin Şubesi Başkanı Görgülü Açıklaması
Görgülü, "İlahıyat gibi hayatın her alanından ihtiyaç duyulan bir bilim dalının bulunmaması üniversitemiz için büyük bir eksikliktir" dedi.
Diyanet-Sen Mersin Şubesi Ahmet Görgülü, Mersin Üniversitesi'nde (MEÜ) ilahiyat fakültesinin olmamasına ilişkin, ilahıyat gibi hayatın her alanından ihtiyaç duyulan bir bilim dalının ve eğitiminin bulunmaması hem şehir insanı hem de üniversite açısından eksiklik olduğunu bildirdi.
Görgülü, yaptığı yazılı açıklamada İlahiyat programının amacının başta İslam dini olmak üzere, çeşitli dinleri bilimsel yöntemlerle inceleyerek, bilimsel tutumu benimsemiş ve geniş görüşlü aydın din adamı yetiştirmek için eğitim ve bu alanda araştırma yapmak olduğunu belirtti.
İlahiyat fakültesi mezunlarının önemli bir kısmının imam hatip liselerinde meslek dersleri öğretmenliği yaptıkları gibi diğer bir kısmının da Diyanet İşleri Başkanlığı'nda istihdam edildiğini dile getiren Görgülü, şöyle devam etti:
"Son yıllarda ülkemizde çok sayıda imam hatip okullarının açılması, ortaokul ve liselere din kültürü ve ahlak bilgisi derslerinin olması, ayrıca bu okullarda seçmeli temel dini bilgiler, Kur'an-ı Kerim ve Hz Muhammed'in hayatı gibi derslerin konmasıyla birlikte bu derslere girecek öğretmen ihtiyacı artmış, yeteri kadar ilahiyat mezunu bulunmadığı için bir çok okulda bu derslere hiç ilgisi olmayan öğretmenler girmektedir. Şehrimizin manevi kalkınmasında çok önemli görevler icra edecek ilahiyat fakültesinin açılması halinde şehrimize araştırma görevlisinden profesörüne varıncaya kadar yüzlerce akademisyen ve din alanında kariyer yapmış bilim insanı gelecektir. Bunların çalışmaları şehrimize manevi bir güzellik katacaktır" ifadelerini kullandı.
Nüfüsu daha az olan bazı illerin üniversitelerinde ilahiyat fakültesi olduğu halde büyükşehir olan olup nüfusu 2 milyona yaklaşan Mersi'de üniversite açılalı 22 yıl olmasına karşın ilahiyat fakültesinin açılmamasına dikkati çeken Görgülü "Bu vesileyle Diyanet-Sen Mersin Şubesi olarak başta sayın valimiz Hasan Basri Güzeloğlu'na, siyasi partilerimizin tüm temsilcilerine, MEÜ'nün değerli rektörü Prof. Dr. Suha Aydın'a, belediye başkanlarımıza,Mersin'de faaliyette bulunan tüm sivil toplum örgütlerine,kamu kurum ve kuruluşlarına çağrı yapıyoruz. Bu sorunun çözümü için her türlü gayret ve desteklerini bekliyoruz" ifadelerini kullandı.