Haberler

Dış Mekân Süs Bitkileri Eğitim Semineri Erdemli'de Başladı

Dış Mekân Süs Bitkileri Eğitim Semineri Erdemli'de Başladı
Haberler
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Dış Mekan Süs Bitkileri Sektörünün ihtiyaç duyduğu nitelikli elemanı yetiştirmek amacı ile Alata Bahçe Kültürleri Araştırma İstasyon Müdürlüğünde 4 gün sürecek uygulamalı eğitim semineri başladı.

Dış Mekan Süs Bitkileri Sektörünün ihtiyaç duyduğu nitelikli elemanı yetiştirmek amacı ile Alata Bahçe Kültürleri Araştırma İstasyon Müdürlüğünde 4 gün sürecek uygulamalı eğitim semineri başladı.

AB Sivil Toplum Diyalogu kapsamında "Dış Mekan Süs Bitkileri Sektöründe Gelişim ve Yatırım Stratejileri projesinin koordinatörlüğünü Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) yaparken, projenin ortaklığını İtalya'nın Mantova Ticaret Odası, Mersin Turunçgil Üreticileri Birliği yapıyor. Projenin iştirakçiliğini ise Alata Bahçe Kültürleri Araştırma İstasyon Müdürlüğü ile Mersin Ekolojik Yaşam Girişimcileri ve Gönüllüleri Derneği yapıyor.

Seminerin açılışında konuşan İstasyon Müdürü Dr. Davut Keleş, projedeki genel amacın, Dış Mekan Süs Bitkileri Sektörüne dair AB uygulamalarının araştırılması ve kıyaslanması ile Mersin odaklı kalkınma ve yatırım stratejisi oluşturulması olduğunu söyledi.

Alata Bahçe Kültürleri Araştırma İstasyonunda yapılan AR-GE çalışmaları hakkında da bilgiler veren Keleş, kurumdaki bilgi birikiminin sektöre aktarılıyor olmasının sevindirici bir gelişme olduğunu belirtti. Bizim en büyük eksiğimiz elde etmiş olduğumuz bilgileri, şimdiye kadar bu işin üretimini yapıp ekonomiye kazandıran sektörle paylaşma konusunda sıkıntı yaşanmasına neden olduğunu vurgulayan Keleş, "Bundan sonra elde ettiğimiz bilgileri sektördekilerle paylaşıp, ülke ekonomisine hızlı bir şekilde nasıl katkı sağlamanın yollarını arayacağız. Ana hedefimiz bu" diye belirtti.

Kursa katılanlara, biz bunları zaten biliyorduk dememelerini de öğütleyen Keleş, "Burada öğreneceğiniz en küçük bilgi bile çalıştığınız kurumlara yeni açılımlar ve üretim şekillerine katkı sağlayacağını unutmayın" şeklinde konuştu. Konuşmaların ardından kursiyerlere Dr. Ayhan Aydın, Dr. Ayşen Ulun, İstasyon Müdürlüğü Şube Şefi Ziraat Yüksek mühendisi Murat Hocagil ile Ziraat Yüksek mühendisi O. Sedat Subaşı tarafından, Toprak Bilgisi, Gübre ve Gübreleme, Süs Bitkileri Üretimi Teknikleri.

Bitki Bilgisi ve Bitki Dikim Tekniği, Budama Teknikleri, Çim ve Çim Alanları Tesisi, Süs Bitkileri Sektörünün Üretim Ekonomisi ve Pazarlama Yapısı konularında eğitim verilecek. Sektörde üretimde ihtiyaç duyulan nitelikli eleman yetiştirilmesine yönelik yapılacak uygulamalı eğitim çalışması sonunda katılımcılara sertifikaları Mersin Ticaret ve Sanayi Odası'nda düzenlenecek törenle verilecek. 4 gün süren eğitim seminerine 40 kişi katıldı.

- MERSİN

Kaynak: AA / Yerel
'Kayyum atanacak belediye sayısı 16'yı bulacak' iddiası

"16 belediyeye daha kayyum" iddiası! Bir şehre özellikle dikkat çekildi

Tunceli'de kayyum gerginliği! Polis barikatını aşmak istediler

Polisle kalabalık arasında arbede çıktı

Kayyum kararının ardından harekete geçen CHP, 414 belediye başkanını Ankara'ya çağırdı

Kayyum kararının ardından harekete geçtiler! 414 belediye başkanına çağrı

İstanbul'da kar yağışı beklenen ilçeler

İşte İstanbul'da kar yağışı beklenen ilçeler

title