Dha Adana Bürosu Bölge Haberleri
(24.TCDD'nin 155'inci yıl dönümü, TCDD 6.Bölge Müdürlüğü'nün de içinde bulunduğu 7 ilde, sinevizyon bağlantılarıyla kutlandı.
(24.092011, FOTOĞRAF)
////////////
TCDD'nin 155'inci yılı adana'da sinevizyonla kutlandı
TCDD'nin 155'inci yıl dönümü, TCDD 6. Bölge Müdürlüğü'nün de içinde bulunduğu 7 ilde, sinevizyon bağlantılarıyla kutlandı.
TCDD 6. Bölge Müdürlüğü Toplantı Salonu'ndan gerçekleştirilen bağlantıya, Adana Valisi Hüseyin Avni Coş, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, TCDD 6. Bölge Müdürü Tahsin Köprülü, yerel ve mülki amirler katıldı.
Ankara merkezli etkinlik kapsamında, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Türk-İş Genel Mali Sekreteri ve Demiryol- İş Genel Başkanı Ergün Atalay, Sosyal Hizmetler Çocuk Esirgeme Kurumu Genel Müdürü Abdulkadir Kaya ve TCDD Genel Müdürü Süleyman Karaman konuşma yaptı. Konuşmalar, sinevizyon bağlantılarıyla İstanbul, İzmir, Adana, Eskişehir, Sivas, Afyon ve Erzincan'da canlı izlendi.
TCDD 6. Bölge Müdürü Hasan Tahsin Köprülü, günün anısına Vali Coş'a ve Belediye Başkan Vekili Zihni Aldırmaz'a 'Alman Köprüsü'nün fotoğrafını hediye etti.
Çilem ANITKAN/ Adana, (DHA)
(24.09.2011, FOTOĞRAF)
////////////////
'Ahilik bin yıllık gelenektir'
Kilis'de Ahilik Kültürü Haftası nedeniyle, Kilis Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanlığı tarafından düzenlenen akşam yemeğinin ardından bir plaket töreni gerçekleştirildi.
Söğütlüdere Göl Resturant'ta gerçekleşen törene, Vali Yusuf Odabaş, Belediye Başkanı M.Abdi Bulut, milletvekili Fuat Karakuş, defterdar Bayram Yıldız, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Şevket Memiler, esnaf ve vatandaşlar katıldı.
Başkan Memiler, "Ahilik yaklaşık bin yıla yakın bir gelenektir. Esnaf ve sanatkarlar Ahilik kültürünün oluşturduğu, geliştirdiği ve bu güne kadar getirdiği, sosyal ve ekonomik bir oluşumdur. Ahilik, öğretmensiz bir halk üniversitesidir. Günümüz evrensel değerleri ile uyum gösteren benzeri bulunmayan bir kültür ve medeniyet hazinesidir. Bu kadar gurur verici bir geçmişe sahip olan esnaf teşkilatımız, bu gün ülkemizin karşılaştığı sorunları aşmada, köklerinden, geleneklerinden destek alarak güçlü çıkışlar yapmak ve topluma örnek olmak zorundadır" dedi.
konuşmanın ardından Milletvekili Karakuş tarafından Başkan Bulut'a, esnafa gösterdiği katkılarından dolayı plaket verildi. '2011 Yılı Ahisi' seçilen Selahaddin Toz'a ise, plaketini Vali Odabaş vererek, başarılarının devamını diledi.
Songül ALTIAYLIK/Kilis, (DHA)
(24.09.2011, FOTOĞRAF)
///////////
Başkan Aldırmaz, torununun okulunu ziyaret etti.
Adana Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, öğretmenlik mesleğinin çok kutsal olduğunu belirterek, bu mesleği yapanlara büyük saygı duyduğunu söyledi. İlköğretim Haftası dolayısıyla Vehbi Necip Savaşan İlköğretim Okulu'nu ziyaret eden Aldırmaz, torununun bu okulda okuduğunun hatırlatılması üzerine, "Benim Adana'da 500 bin torunum var" diyerek, bütün öğrencilerin torunu olduğunu söyledi.
Öğretmenlerin sorumluluğunun çok büyük olduğunu belirten Aldırmaz, "Benim büyük kızım İngilizce öğretmeni. Ben de, 1972-73'te Mimarlık Fakültesi'ni bitirdiğim zaman, öğretmenlik yaptım. O zaman öğretmen bulunmazdı, biz de proje derslerine girerdik. O günler benim için unutulmazdır. Hayatımın önemli günleridir. Toplumun yansımasını okullarda öğrencilerde görüyoruz. Bugün Adana'da 500 bin öğretmen ve öğrenci var. Türk Ordusu'nun 800 bin olduğunu düşünürseniz, bunun ne kadar önemli bir rakam olduğunu anlarsınız" dedi.
Okul Müdürü Yurtçu da, Başkan Vekili Aldırmaz'dan okulun bazı ihtiyaçları için destek istedi. Yurtçu, Aldırmaz'a, torununun kendi okulunda okuduğunu da hatırlattı. Aldırmaz, bunun üzerine elinden gelen her türlü desteği vereceğini belirterek, "Benim Adana'da 500 bin torunum var. Benim için tüm öğrenciler aynıdır. Hepsine, elimizden geldiğince yardımcı olmaya çalışacağım. Hiç merak etmeyin, yanınızdayım" diye konuştu.
Adana, (DHA)
/////////////////
Keseroğlu: 'Kriz ile yaşamaya alışmamız lazım'
EKDEMİR Genel Müdürü Fatih Keseroğlu, hassaslaşan ve her türlü negatif gelişmeye oldukça sert tepkiler veren piyasa koşullarında, en doğru, en hızlı kararı alıp, değişen şartlara anında adapte olabilen firmaların daha başarılı olduğunu vurguladı.
2008 krizinin ardından Dünya ekonomisinin zorlu bir süreçten geçtiğini belirten Keseroğlu, 'tam kriz bitti derken, global piyasalardan gelen olumsuz haberlerin krizin kolay atlatılamayacağının mesajını verdiğine dikkat çekti.
Büyük balık olma yerine, hızlı balık olmayı tercih eden bir yönetim anlayışı içinde olunması gerektiğini öneren Keseroğlu, "Nasıl deprem ile yaşmaya alışmamız lazımsa kriz ile de yaşamayı öğrenmeliyiz" dedi.
Şirket olarak, sektörde yaşanan tüm yenilikleri ve teknolojik gelişmeleri yakaladıklarını ifade eden Genel Müdür Keseroğlu, bunun sonucu olarak, ürünlerini dünyanın her yerine satabilme başarısını yakaladıklarını belirterek, şöyle dedi:
"80'li yıllarda kurduğumuz haddehane ve çelikhanemizi değişen teknolojik şartlara uygun, sürekli olarak yeniledik ve yenilemeye devam ediyoruz. Bu değişimler sayesinde yakalamış olduğumuz düşük maliyetteki kaliteli üretimi ile ürünlerimiz birçok ihracat pazarında özenle tercih edilirken, başka firmalardan talep edilen ürünlerde de, 'Ekinciler'in ürünü gibi olsun' tanımıyla, bizleri örnek verdiklerini görüyoruz."
2010 yılında krizin tüm etkilerini üzerlerinden atarak, 600 milyon TL ciro yaptıklarını ve İstanbul Sanayi Odasının her yıl açıkladığı, 'Türkiye'nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu' sırlamasında ilk 100 içindeki yerlerini koruduklarını belirten Keseroğlu, "Yurt dışındaki ülkelerin kalite anlayışı, çok üst noktalara gelmiş durumda. Eğer kaliteniz, üretim teknolojiniz, bu istekleri karşılayacak seviyede değilse, artık birçok ülkeye ürününüzü satamıyorsunuz. Özellikle inşaat demirindeki bu hassasiyet insana verilen önemin de bir göstergesidir" diye konuştu.
Ufuk AKTUĞ/İSKENDERUN(Hatay), (DHA)
(24.09.2011, FOTOGRAF)
//////////////////
Fark ödemesi desteği başvuruları başladı
Osmaniye Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü İbrahim Sağlam, hububat ve baklagil desteklemelerinde, fark ödemesi başvurularının, artık kendi kurumlarına yapılacağını söyledi.
Sağlam, başvuruların önceki yılarda, Tarım Kredi Kooperatifleri tarafından alındığını, artık 'Çiftçi Kayıt Sistemine' kayıtlı üreticilerin, ürün satış belgesi ile birlikte İl ve İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüklerine başvuracaklarını kaydetti.
Sağlam açıklamasından şöyle dedi:
"2011 yılında üretilen kütlü pamuk, yağlık ayçiçeği, soya fasulyesi, kanola, dane mısır, aspir, zeytinyağı, buğday, arpa, çavdar, tritikale, yulaf, çeltik, kuru fasulye, nohut ve mercimek üreterek, satışını gerçekleştiren üreticilere, havza bazında fark ödemesi desteği uygulanmaktadır. Başvurular geçtiğimiz yıllarda, Tarım Kredi Kooperatifleri tarafından alınmakta iken, yapılan bir düzenleme ile bu uygulama değiştirilmiş olup, Çiftçi Kayıt Sistemine kayıtlı üreticiler tarafından, ürün satış belgesi ile birlikte İl ve İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüklerimize başvuru yapılacaktır. Başvurular, hububat ve baklagil grubu ürünler için, 1 Ekim 2011 tarihinde başlayacak olup, son başvuru tarihi ise, kütlü pamuk, yağlık ayçiçeği, soya fasulyesi, kanola ve aspir için 2 Nisan 2012, dane mısır, buğday, arpa, çavdar, tritikale, yulaf, çeltik, kuru fasulye, nohut ve mercimek için 30 Nisan 2012 olarak belirlenmiştir. Zeytinyağı tasiriye faturası son başvuru tarihi 1 Haziran 2012'dir."
İbrahim EMÜL/Osmaniye, (DHA)
(24.09.2011, FOTOĞRAFLI)
///////////////
Mersin Milli Eğitim Müdürü Gül'ün acı feryadı:
'Derslik sorunu var, arsa bulamıyoruz'
YENİ eğitim-öğretim yılını değerlendiren Mersin Milli Eğitim Müdürü Hasan Gül, "Derslik sorunu var, arsa bulamıyoruz" dedi.
Mersin'i başarılı bir eğitim yılına hazırladıklarını belirten Gül, okullaşma oranı ve öğretmen sayısı konusunda sıkıntılarının olmadığını bildirdi. Gül, derslik sayısının artırılması konusundaki en büyük sıkıntının ise, belediyelerin okul inşaatları için arsa üretmemesi olduğunu söyledi.
Yüzde 99, 20 okullaşma oranına ulaştıklarını, bunun da birçok Avrupa ülkesiyle eşit olduğunu belirten Gül, "Ama bu yine de, niye 100 olmasın? Hedefimiz ilköğretimde okullaşma oranını, yüzde 100'e çıkarmaktır. Yani bir çocuk dahi, okul dışında kalsın istemiyoruz, bu bizim için çok önemli. Orta öğretim de ise, tabi öğrenci sayımız her yıl artıyor. Okullaşma oranlarımız her yıl artıyor. Orta öğretimde bizim 95 bin 30 öğrencimiz var. Bunun 37 bin 396'sı mesleki eğitimde, diğerleri de genel liselerdedir" diye konuştu.
Cumhuriyet tarihinden, son 6 yıl öncesine kadar yapılan derslik sayısının, dörtte birinin 6 yıl içinde yapıldığını hatırlatan Gül, okul yapma konusunda bir sorunları olmamasına karşın, yer bulma konusunda sıkıntı yaşadıklarının altını çizdi. Arsa konusundaki yakınmalarını dile getiren Gül şöyle devam etti:
"Ortaöğretimde çok düşük olan okullaşma oranı çok ileriye taşınıyor. Birden bire arttığı için okul ihtiyacı artıyor ama 4-5 yıl içinde okul ihtiyacı kalmayacak diye düşünüyoruz. Okul yapma konusunda bir sorun yok ama yer bulma sorunu var. Mersin'de arsa üretilemiyor. Şu anda sorunsuz okul yeri bulmakta güçlük çekiyoruz. Geçmişte belediyelerimiz yüzde 18 uygulaması sonucunda okul yeri üretmiş ama bunlar sorunlu arsalar. 100-200 kişilik vereseli mülk sahibi var. Kamulaştırmaya girdiğiniz zaman bu arsanın kamulaştırmasını çözemiyorsunuz. Örneğin, şu anda merkez Akdeniz İlçesi'nde Sayın Valimizin girişimleriyle 32 derslikli bir ilköğretim okulu projesi çıkarıldı. TOKİ yapacak bize. Akdeniz ilçemizde bizim okula ihtiyacımız var ama arsa bulamıyoruz, yer yok. Parası var, projesi var, TOKİ yarın başlayacak ama arsa yok. Belediyelerimize sesleniyoruz, okul yeri olan arsaları daha sorunsuz arsalardan ayıralım. Bu noktada, arsa sorunu çözülebilirse, bu proje de Akdeniz ilçemizde uygulanacak. Yaklaşık 6-7 milyon liralık bir proje olacak."
Ali ŞEN / Mersin, (DHA)
(24.09.2011, FOTOĞRAF) - Adana