Devlet Hastanesi Personeline İletişim Eğitimi
Denizli Devlet Hastanesinde görev yapan güvenlik görevlilerine "Zor İnsanlarla Başetme ve İletişim Teknikleri" konularında eğitim verildi.
Denizli Devlet Hastanesinde görev yapan güvenlik görevlilerine "Zor İnsanlarla Başetme ve İletişim Teknikleri" konularında eğitim verildi.
Nörobilim Aile ve Psikolojik Danışma Merkezi'nden Psikolojik Danışman Alaaddin Debgici hastane çalışanlarının işlerinin psikolojik dayanıklılık gerektirdiğini vurguladı. Hasta, hasta yakını,doktor ve amirleri memnun etmeye çalışan güvenlik görevlilerinin zor insanlarla nasıl iletişim kuracaklarını öğrendiklerinde bunun onların motivasyonlarını olumlu yönde etkileyeceğini belirten Debgici, " Türkiye'de eğitim ortalaması 6'ncı sınıf seviyelerinde. Bu da günlük hayatta karşılaştığımız insanların bir çoğunun eğitim seviyesinin düşük olabileceğine işaret. O nedenle sorunları çözmek, insanlara yardımcı olmak bazen zorlaşabilir. Herkesle etkili iletişim kurmak mümkün olmayabiliyor. Zor insanlarla iletişim kurmaksa öğrenilebilen bir beceridir. Hastane çalışanları olarak öncelikle hasta ve hasta yakınlarının sahip olduğu yasal hakları biliyor olmanız gerekir. En basitinden sizden bir konuda bilgi isteyen bir hastanın bu talebi aynı zamanda onun yasal hakkıdır" dedi.
SORUNLARA YAKLAŞIM YÖNTEMLERİ
İnsanlar sorunlara genellikle üç şekilde yaklaştığını ifade eden Debgici, şunları söyledi:
"Sağlıksız insanlar, sorunu hep karşıyı suçlayarak çözmeye çalışıyorlar. Sağlıklı insanlar ise sorunu nasıl çözebileceğini düşünüp buna göre hareket ediyorlar. Doğru olan da budur. Kiminle yaşarsanız yaşayın, ilişki veya iletişim sorunlarının size de bir faydası olmayacaktır. Sizin de enerjinizi tüketecektir. Sorunu karşıdakinin çözmesini beklemek zaman kaybına dönüşecektir. Bu nedenle sorunu sizin çözmeniz daha etkili bir yoldur. İnsanlar belli kişilik kalıplarına göre davranışlar sergilerler. Bizim tesadüfü olarak gördüğümüz hiçbir davranış rastgele meydana gelmemektedir. Davranışlar insanların kişiliklerinden izler taşır. Bu nedenle karşıdaki insanının kişilik örüntüsünü anlamaya çalışmak etkili ve doğru davranış için ilk önemli adımdır." - DENİZLİ