Haberler
İsrail ve Hizbullah ateşkese çok yakın: 36 saat içinde ilan edecekler

Savaşın bitmesine saatler kaldı! Ateşkes artık çok yakın

Kreş tartışmasında CHP'li Başarır ağzını fena bozdu: Tweet bu kadar, geri zekalı

CHP'li Başarır ağzını fena bozdu! Varank'ın yanıtı ise daha bomba

Naci Görür Malatya'daki son depremi işaret ederek uyardı: Endişe verici

Malatya'daki depremden sonra korkutan açıklama: Sonuncusu 2 bin 500 yıl önceydi

21 ilde daha okullar tatil edildi

21 ilde daha okullar tatil edildi

Devlet Destekli Tarım Sigortaları Bilgilendirme Toplantısı Kürtün'de Yapıldı

Haberler
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gümüşhane Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ve TARSİM Giresun Bölge Müdürlüğü, Devlet Destekli Tarım Sigortaları bilgilendirme ve tanıtım toplantılarına Kürtün ilçesinden başladı.

Gümüşhane Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ve TARSİM Giresun Bölge Müdürlüğü, Devlet Destekli Tarım Sigortaları bilgilendirme ve tanıtım toplantılarına Kürtün ilçesinden başladı.

Toplantıya Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hasan Irkın, TARSİM Giresun Bölge Müdür Yardımcısı Mehmet Halis Yamak, Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürü Uğur Ertop, Kürtün İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ömer Ünlü, Kürtün Ziraat Odası Başkanı Yunus Karakaş, Kürtün Ziraat Bankası Şube Müdürü Bekir Tüfekçi ve üreticiler katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hasan Irkın, tarım sektöründeki riskler ve tehditler üzerindeki görüşlerini belirterek, TARSİM ile giderek artan daha kapsamlı sigortacılık ile üreticilerin omuzundaki riskin paylaşılmaya çalışıldığını ifade etti.

Sektörün içerisindeki bütün faaliyetlerin mutlaka kayıt altına alınması gerektiğini ve bu kayıt sayesinde sektör ile ilgili yapılacak her türlü plan ve politikanın daha rahat ve daha sağlıklı olacağını vurgulayan Irkın, kayıt olmayan bir şeyin sigorta edilemeyeceğini, sigortasız olan bir faaliyetin de birçok düzenlemeden yararlanamayacağını belirtti.

TARSİM Giresun Bölge Müdür Yardımcısı Mehmet Halis Yamak ise konuşmasında, bitkisel ürünler için doğal afetler sonucu meydana gelen riskler, veteriner bilgi sistemine kayıtlı olan süt ve erkek besi sığırları, mandalar, koyun, keçi, koç ve tekeler için ölüm riski ile ilgili genel şartlar ve talimatlar kapsamında tarım sigortası yaptırmanın şart olduğunu söyledi.

Yamak, kapalı sistemde üretimi yapılan, bio-güvenlik ve hijyen tedbirleri alınmış tesislerde yetiştirilen kümes hayvanları için, arıcılık kayıt sitemine kayıtlı olan aktif ve plakalı kovanlar için çeşitli doğal afet riskleri, ilgili teknik şartları ve talimatları kapsamında tarım sigortaları havuzu tarafından teminat altına alındığını hatırlatarak, tarım sigortası yaptırmak için son başvuru tarihinin fındık ve ceviz için 5 Mart, elma için ise 1-30 Mart olduğunu söyledi. - GÜMÜŞHANE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel
title