Demre Halk Eğitimi Merkezinden Kurs
Tablolarda doğadan, sahillerden, evden ve çöplüklerden toplanan atıkların yanı sıra, hurdaya çıkmış araç parçaları, tekerlek jantları, hortumlar, ağaç dalları kullanıldı.
Tablolarda doğadan, sahillerden, evden ve çöplüklerden toplanan atıkların yanı sıra, hurdaya çıkmış araç parçaları, bisiklet parçaları, telefonlar, plastik ve teneke kutular, eski çizmeler, motosiklet lastikleri, tekerlek jantları, hortumlar, ağaç dalları kullanıldı.
Demre Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü'nün açtığı kursa katılan kadınlar, evsel ve çevresel atıkları tabloya dönüştürüyor. Görsel sanatlar öğretmeni Ezgi Atalay yönetiminde açılan "Rekreasyon: Geri dönüşüm" kursuna, çeşitli mesleklerden 15 kadın katılıyor. 5 aydır sürdürülen kursta, sadece evsel ve çevresel atıklardan oluşan 50 tablo ortaya çıkarıldı.Tablolarda doğadan, sahillerden, evden ve çöplüklerden toplanan atıkların yanı sıra, hurdaya çıkmış araç parçaları, bisiklet parçaları, telefonlar, plastik ve teneke kutular, eski çizmeler, motosiklet lastikleri, tekerlek jantları, hortumlar, ağaç dalları kullanıldı. Atık malzemeler, hünerli kadınların ellerinde sanata dönüştü.
Tablolardan en dikkat çekeni, Deniz Koruma Derneği TURMEPA'nın da simgesi olan yunus. Portreler, Likya'nın tiyatro maskları, gözler, doğadaki ağaç dallarından tablolar oluşturuldu. Kadınların yarattığı eserleri inceleyen Demre Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek, "Kadınlarımız, evrensel ölçekte mesaj verebilecek nitelikte eserler meydana getirmiş" dedi.
Kurs öğretmeni Ezgi Atalay ise "Doğal ve atık malzemelerden tasarlanan çalışmalarımızın en büyük özelliği, kişiye özgü ve orijinal olması" dedi. Kursiyerlerden eczacı Nurcan Çetinkaya, "Tüm kadınlara bu tür etkinliklere katılmalarını tavsiye ederim. Depresyon ilacından çok daha etkili olduğunu düşünüyorum" diye konuştu.