Haberler
NATO lideri Rutte, Türkiye'yi ikna için gelmiş

NATO lideri Rutte, Türkiye'yi ikna için gelmiş

50 ülkeden İsrail'i yıkacak bir hamle daha: Tasarı resmen kabul edildi

50 ülkenin "Evet" dediği İsrail karşıtı karara 4 liderden "ret" oyu

Gayrimenkulde yeni dönem, vergide rayiç bedel tarih oluyor

Gayrimenkul alım satımında yeni dönem

İsrail Maliye Bakanı'nın 'Gazze işgal edilmeli' sözleri tepki çekti

İsrailli bakandan skandal sözler

Deah'ta Kalp Ameliyatında 'Şemsiyeleme' Yöntemi Denendi

Haberler
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

DEAH Kardiyoloji Klinik Şefi Doç. Dr. Öztürk: "Hastanemizde ilk kez uyguladığımız şemsiyeleme yöntemi ile hastalarımız açık kalp ameliyatından kurtuluyor"

Diyarbakır Eğitim ve Araştırma Hastanesi (DEAH) Kardiyoloji Klinik Şefi Doç. Dr. Önder Öztürk, hastanede ilk kez uyguladıkları 'şemsiyeleme' yöntemi ile hastaların açık kalp ameliyatından kurtulduğunu söyledi.

Doç. Dr. Öztürk, açık kalp ameliyatlarının yerini "şemsiyeleme" yöntemine bıraktığını söyledi.

Bu yöntemle doğuştan ya da sonradan gelişen kalp deliklerinin göğüs kafesi açılmadan tedavi edildiğini ifade eden Doç. Dr. Öztürk, şöyle dedi:

"Açık kalp ameliyatı riskli bulunan orta yaş üstü hastalarda uygulanan yöntem kalp hastalarına umut oldu. Şemsiyeleme yöntemi daha az risk taşımasının yanı sıra hastalara daha kısa sürede ameliyat ve kısa zamanda taburcu olmaları imkanı sunuyor. Hastanede şemsiyeleme yöntemi ilk kez kalbinin sağ ve sol kulakçıkları arasındaki duvarda doğuştan delik bulunan 48 yaşındaki erkek bir hastaya uygulandı. 45 dakika süren ameliyatın ardından hasta ameliyat izi olmadan sağlığına kavuştu.

Hastanemizde ilkkez uyguladığımız şemsiyeleme yöntemi ile hastalarımız açık kalp ameliyatından kurtuluyor. Bu yöntem ile hastalar açık kalp ameliyatına girmeden, kasıktan anjiyo yöntemiyle kalbindeki delik veya vücuda zarar veren anormal damarsal yapılardan kurtulmuş oluyor. Ayrıca hastanın göğsünde hiç bir şekilde yara izi kalmıyor. Anjiyodan bir gün sonra da hastalarımız, normal hayatına kaldığı yerden devam edebiliyor."

Diyarbakır Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Doç. Dr. Muhammet Güzel Kurtoğlu ise, artık hastaların bu tür ameliyatlar için binlerce kilometre yol kat edip büyük şehirlere gitmesine gerek kalmadığını söyledi.

Doç. Dr. Kurtoğlu, kentte bu tür sağlık hizmetlerini sunabilmenin mutluluğunu yaşadıklarını ifade ederek, "Farklı ve başarılı ameliyatlara imza atan hastanemizde hastalara daha iyi hizmet sunabilmek için tıbbın tüm imkanlarını kullanmaya çalışıyoruz. Bölge hastanesi konumundaki hastanemizde hastaların sağlıklarına hızlı bir şekilde kavuşmaları için en son teknolojileri kullanarak başarılı doktorlarımızla halkımıza hizmet veriyoruz" diye konuştu. - Diyarbakır

Kaynak: AA / Yerel
title