Davraz'a Uluslararası Kayak Merkezi Hedefi
Türkiye Kayak Federasyonu Başkanı Erol Yarar, Davraz'ın Isparta ve ülke için "bir altın madeni" olduğunu belirterek, "Burası sadece Türkiye'nin değil, dünyanın önemli kayak merkezlerinden biri haline gelebilir" dedi.
Türkiye Kayak Federasyonu Başkanı Erol Yarar, Davraz'ın Isparta ve ülke için "bir altın madeni" olduğunu belirterek, "Burası sadece Türkiye'nin değil, dünyanın önemli kayak merkezlerinden biri haline gelebilir" dedi.
Yarar, Davraz Kayak Merkezi'ni ziyaret ederek, tesisler hakkında yetkililerden bilgi aldı. Oteller bölgesinde kayak da yapan Yarar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Davraz'ın Türkiye'nin güzide kayak merkezlerinden olduğunu söyledi.
Dağın şekli ve tesislerin, merkezin büyük potansiyel sahibi olduğunu gösterdiğini anlatan Yarar, "Tabi ki burada yapılacak çok iş var. Federasyon olarak hedefimiz, dağlarımızın standartlarının yükseltilmesi ve dünya standartlarına getirilmesidir. Bu açından bakıldığında Türkiye'nin bütün dağlarında eksiklikler var. Biz eksikleri önemsemeden bütün dağlarımızı dolaşıyoruz. Neler yapılması gerektiğini tespit ediyoruz" dedi.
Davraz'ın Isparta ve ülke için "bir altın madeni" olduğunu ifade eden Yarar, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Herkes altın madenini dağların altında arar. Kar, beyaz altındır. Bunu iyi işleyen ülkeler, ülkelerinin kalkınmasında kardan faydalanmışlardır. Kayak sporundan faydalanmışlardır. Ben, gördüğüm manzaradan çok memnun kaldım. Buradaki personelimizin teknik bilgisi, dağın yapısı, burası için ümit vadediyor. Kısa zamanda valimizle, belediye başkanımızla bölge yetkilileri, otel sahipleri ile görüşüp, burada bir master plan yapılması lazım. Ona göre bir yol haritası çizilmesi lazım. Bunu yaparsak, ümit ediyorum ki burası sadece Türkiye'nin değil, dünyanın önemli kayak merkezlerinden biri haline gelebilir. Çok çalışmamız, gece gündüz bu hedef için koşturmamız lazım."
"Kilometrelerce pist yapılabilir"
Her dağ yapısının kayak için uygun olmayacağını ancak Davraz'ın kayak için ideal olduğunu anlatan Yarar, dağda kilometrelerce pist yapılabileceğine değindi.
Bölgede otel ve suni karlama sistemleri de kurulabileceğini belirten Yarar, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Bunların hepsi bir arada genelde bir dağda olmaz. Türkiye'de önemli bir dağ gerçekten. Antalya'ya 12 milyon turist geliyor. 12 milyon turistin burnunun dibinde bir dağ var. Bu dağın işlenmesinin Türkiye turizmi açısından özel bir önemi var. Bölgede bir çok büyük şehir var. İzmir'den, Konya'dan insanlar arabalarıyla rahatlıkla buraya gelebilir. Burada aynı anda 10 binlerce insanın kayabileceği, 70-80 kilometrelik pist imkanları oluşturmak mümkün gibi gözüküyor. Ama hiçbir eksiğimiz yok dersek bu da yanlış olur. Potansiyelimiz çok iyi, kadromuz çok iyi, çok heyecanlı insanlarımız var ancak uluslararası standartlarda eksiklerimiz var. Buraya gelecek bir sporcuyu memnun edecek altyapının bu dağda olması lazım."
Yarar, Davraz'ın ulusal yarış almasında bir sakınca görmediklerini, gelecek seneki yarış takvimine Davraz'ı da alabileceklerini kaydetti.
Isparta Turizm Derneği Başkanı Fevzi Özdemir de kayak merkezinin oluşumundan bu yana Davraz Kayak Merkezi'ne ilk defa bir kayak federasyonu başkanının geldiğini söyledi.
Bu ziyaretin kendilerini çok mutlu ettiğini dile getiren Özdemir, "Bu ziyaret ileriki dönemlerde Davraz'ın çok iyi noktalara geleceğini göstermektedir. Bu ziyaret bizleri umutlandırdı. Isparta'da herkesin Davraz'a sahip çıkması gereken zaman geldi. Merkezle ilgili çalışmalar daha profesyonel, daha nitelikli hale gelecek" dedi.