Dar Gelirlinin Bayramlığı "Hayır Çarşısı"ndan

Haberler
Güncelleme:
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adana'da dar Seyhan Belediyesi tarafından kurulan Hayır Çarşısından son 8 yılda yardım alan kişi sayısı 200 bine ulaştı.

Aykut Ünlüpınar - Adana'da dar gelirli vatandaşların giysi ve diğer ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla merkez ilçe Seyhan Belediyesi tarafından kurulan "Hayır Çarşısı"ndan son 8 yılda yardım alan kişi sayısı 200 bine ulaştı.

Gelir düzeyi iyi olan hayırsever vatandaşlarla yardıma muhtaç vatandaşlar arasında "köprü" görevi yapan Hayır Çarşısı'nın görevlileri, hayırseverlerin kullanmadıkları temiz kıyafetleri ve ev eşyasını ihtiyaç sahiplerine ulaştırmak için istenirse eve kadar gidip teslim alıyor.

Kıyafet ve ayakkabının yanı sıra hayırseverlerin bağışladığı mobilya gibi ev eşyaları ile çeşitli kitapların bulunabildiği çarşıda, kullanılmış kıyafetler titizlikle temizlendikten sonra askılarda yeni sahiplerini bekliyor. Çarşıdan yararlanmak isteyen vatandaşların, muhtarlıktan aldıkları "fakirlik belgesi" ile çarşıya gelmeleri yetiyor.

Bugüne kadar gelinlik ve damatlıktan, çocuk oyuncağına, elektrikli süpürgeden, yatak ve elbise dolabına, kitap-kırtasiyeden beyaz eşyaya kadar binlerce ürün ihtiyaç sahiplerine ücretsiz verildi.

Ramazan ile hayırseverlerin bağışlarının arttığı son günlerde dar gelirli aileler özellikle çocuklarının giysi ihtiyaçlarını Hayır Çarşısı'nda karşılayarak küçüklerin yüzünü güldürüyor.

Seyhan Belediye Başkanı Azim Öztürk, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2004 yılının ekim ayında kurulan "Hayır Çarşısı"nın, vatandaştan temin edilen giysi, ev eşyası ve kırtasiye malzemelerinin ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmasında bir köprü görevi yaptığını söyledi.

Bugüne kadar başarılı şekilde çalışmalarına devam ettiklerini anlatan Öztürk, binlerce yoksula akla gelebilecek her konuda yardımcı olduklarını ifade etti.

Sosyal belediyecilik anlayışı içinde, vatandaşın her türlü ihtiyacında yanında olduklarını ifade eden Öztürk, "Hayır Çarşısı bizim geride bıraktığımız 8 yıl içinde kesintisiz verdiğimiz en önemli hizmet. Kesintisiz insanların hayrına vesile oluyoruz" dedi.

Öztürk, son 8 yılda "Hayır Çarşısı"ndan faydalanan vatandaşların sayısının 200 bine ulaştığını söyledi.

Aldıkları yardımlarla geçimini sağlayan 3 çocuk annesi Hatice Erol, eşinin yaşlı olduğunu, kendisinin de kalp rahatsızlığının bulunduğunu bu nedenle çalışamadıklarını belirtti.

Maddi imkansızlıklardan dolayı kendisine ve çocuklarına kıyafet alamadığını, bunun için Hayır Çarşısı'na geldiğini anlatan Erol, "Ailemdeki 5 kişi de buradan giyiniyor. Benim akrabam, babam, anam Seyhan Belediyesidir" dedi.

Yayıncı: İsa Sansar - ADANA

Kaynak: AA / Yerel
title