Dalyan Tekne Çekek Yeri Projesinde Yer Teslimi Yapıldı
Dalyan Belediyesi'nin (GEKA'dan destek alan "Dalyan Tekne Çekek Yeri projesinde yer teslimi yapılarak çalışmalara başladı.13 dönüm alan üzerine kurulacak ve yaklaşık 100 teknenin tamir ve bakımının yapabileceği Tekne çekek yerinde; marangoz,")...
Dalyan Belediyesi'nin (GEKA'dan destek alan "Dalyan Tekne Çekek Yeri projesinde yer teslimi yapılarak çalışmalara başladı.
13 dönüm alan üzerine kurulacak ve yaklaşık 100 teknenin tamir ve bakımının yapabileceği Tekne çekek yerinde; marangoz, tamir atölyeleri ve kafeterya gibi işletmeler yapılacak. Proje maliyetinin bir kısmı GEKA'dan destek alınacak, geriye kalan kısmı ise, Dalyan Belediyesi tarafından karşılanacağı bildirildi...
GEKA Destekli proje; 2011 yılında "İktisadi Kalkınma Mali Destek Programı Proje Çağrısı" yapan GEKA'ya Muğla, Aydın ve Denizli illerinden toplam 720 proje başvuruda bulunulmuştu. Sunulan projeler aralarında Dalyan Belediyesinin de bulunduğu bu projelerden 108'inin destek almaya hak kazandığı duyurulmuştu.
Küçük Ölçekli Altyapı Projeleri dalında Dalyan Belediyesi olarak "Dalyan Kanalı Tekneciliğinin olumsuzluğunu gidermek, Çevre Etkisinin Azaltılması, Amatör Olta Balıkçılığının ve Kuş Gözlemciliğinin Geliştirilmesi" adlı 817 bin lira maliyetli proje 515 bin lira olarak onay gördü. Projeye 270 bin lira GEKA'dan destek alınacak, geriye kalan miktarı Dalyan belediyesi karşılayacaktır.
Dalyan Tekne Çekek Yeri çalışmaları hakkında bilgi veren Belediye Başkanı Arif Sarı; " Şu anda yapılan çalışmalar, Güney Ege Kalkınma Ajansı (GEKA) destekli; Dalyan Tekne Çekek Yeri. Burada Amatör Balıkçılık, kuş gözlem yeri ve tamir bakım yerleri ile kafeteryalar yer alacaktır. Bilindiği gibi, sunulan projemiz Nisan Ayı'nda sonuçlandı. Çekek yerinin ihalesi Mart ayı içinde yapıldı. İki firma değerlendirmeye tabi tutuldu, Akın Demir İnşaat'a ihale verildi. Bu gün itibaren de çalışmalar başlandı. Bu yerin proje mimarı Belediye Meclis Üyesi Mimar Ömer Irmak tarafından hazırlandı. Detaylı bilgilerini verecektir"diye konuştu.
Belediye Meclis Üyesi Mimar Ömer Irmak ise tekne çekek yeri ile ilgili olarak; " Şuanda inşaatı başlayan atölye binası, tuvaletler ve çekek yeri de mevsimine yetişecektir Dalyan içinde tekne yığınları bir daha gözükmeyecek, böylece kirlilikte ortadan kalkmış olaçak. İnşaat devam ediyor, zamanında biteceğini inanıyoruz."
Belediye Başkanı Arif Sarı'da yapılan kazı için ise; "Burada kazılan yerde atölyeler olaçak. Elektirikhane, marangozhane ve tekneler için tamirhane binaları yapılacaktır. Gölün kenarında da kafeterya yapılacaktır. Tekne tamirlerinde insanlar burada yiyeceklerini yiyebilecekler, çaylarını içebileceklerdir. Buradaki amacımız; dalyan'daki görüntü kirliliğin önlenmesi. Mahalle araları tekne bakım yeri haline gelmişti. O kötü görüntüden kurtulacağız" diye konuştu. - MUĞLA