Haberler
Suriye rejimi, muhaliflerin kontrolüne geçen Halep'ten çekiliyor

Halep düştü, Esad pes etti

Muhaliflerin ilerleyişi sürüyor! İdlib'in stratejik öneme sahip ilçesi de ele geçirildi

İdlib'in stratejik öneme sahip ilçesi de artık ellerinde

Suriye ve Rus savaş uçaklarının misillemesi sonrası Türkiye'yi bekleyen büyük tehlike

Yaptıkları misilleme sonrası Türkiye'yi büyük bir tehlike bekliyor

15 yaşındaki kız, Marmaray'ın önüne atladı! Dehşet anları kamerada

Daha 15 yaşında! Kendini Marmaray'ın altına attı

"Daha İyi Bir Dünya" Projesi

Haberler
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Doğal Hayatı Koruma Vakfı (WWF-Türkiye) ve Filli Boya Yalıtım tarafından küresel iklim değişikliği ve ısı yalıtımının önemini anlatmak üzere hayata geçirilen "Daha İyi Bir Dünya" adlı bilinçlendirme projesi Konya'da başladı.

Doğal Hayatı Koruma Vakfı (WWF-Türkiye) ve Filli Boya Yalıtım tarafından küresel iklim değişikliği ve ısı yalıtımının önemini anlatmak üzere hayata geçirilen "Daha İyi Bir Dünya" adlı bilinçlendirme projesi Konya'da başladı.

WWF-Türkiye Genel Müdürü Tolga Baştak, 7 ilde gerçekleştirilecek bilinçlendirme seminerlerine Konya'dan başlamanın mutluluk verici olduğunu belirtti.

Projeyi konuyla ilgili tüm kurumların desteği ile ortaklaşa yürütme arzusunda olduklarını ifade eden Baştak, çalışmaların enerji verimliliği konusunda önemli bir adım olacağına inandıklarını söyledi.

Kuraklıklığın en yüksek zirvelerden okyanus derinliklerine kadar bütün dünyada hissedildiğini vurgulayan Baştak, şunları kaydetti:

"Buzullar eriyor, deniz suyu seviyesi yükseliyor ve kıyılarda toprak kaybı yaşanıyor. Bilimsel çalışmalar iklim değişikliğinin dünyanın bazı bölgelerinde şiddetli kasırga ve taşkınlara, bazı bölgelerinde ise uzun süreli şiddetli kuraklık ve çölleşmeye neden olduğunu ortaya koydu. Sıcaklık artışlarına paralel olarak, orman yangınlarının sürekliliğinde ve sıklığında artışlar yaşanabilir. Kuraklığa bağlı olarak düzenli sulama gerektiren tarım ürünlerinin üretiminde sorunlar yaşanabilir."

Baştak, orta ve uzun vadede su kaynaklarının yetersizliği nedeniyle çok sayıda insanın yaşadığı yerden göç etmesinin beklendiğini, küresel iklim değişikliğinin insanlığın ortak sorunu olduğunu dile getirdi.

"Bireylere de ciddi sorumluluklar düşüyor"-

21. yüzyılda doğal kaynakların korunması ve su kullanımının azaltılmasının başlı başına bir hedef ve öncelik olarak ele alınması gerektiğine dikkati çeken Baştak, şöyle devam etti:

"Gelişmekte olan Türkiye'nin sera gazı emisyonu hızlı bir biçimde artıyor. Türkiye'nin diğer iklim kirletici ülkeler ile karşılaştırıldığında tarihsel sorumluluğu yok. Ancak küresel iklim değişikliğiyle ilgili hükümetler ve iş dünyası gereken stratejik adımları atmalı. Sadece hükümetler ve iş dünyası değil, bireylere de ciddi sorumluluklar düşüyor. Gezegenin geriye dönüşü olmayan bir felakete sürüklenmesini engellemek için mutlaka karbon ayak izinin azaltılması gerekli. Bu anlamda Filli Boya işbirliğiyle hayata geçirdiğimiz 'Daha İyi Bir Dünya' projesi ile küresel iklim değişikliğinin ekosistemler, toplumlar ve ekonomiler için yarattığı olumsuz etkilere dikkat çekilmesini amaçlıyoruz."

Baştak, karbon ayak izi azaltımının önemine dair toplumsal farkındalık yaratmayı amaçladıklarını, el birliğiyle karbon izi azaltımının önemine vurgu yapacaklarını sözlerine ekledi.

- KONYA

Kaynak: AA / Yerel
title