Haberler
Bahçeli'nin çağrısı sonrası DEM Parti Öcalan'la görüşmek için yazılı başvuru yaptı

Bahçeli'nin "İmralı ile yüz yüze temas olmalı" çağrısına DEM Parti'den jet yanıt

Ankara'da görüşme hareketliliği! Bahçeli ve Ahmet Türk'ten art arda açıklamalar

Bahçeli "Ağaların kapısı açık olur" dedi, Ahmet Türk'ten yanıt gecikmedi

Yenidoğan Çetesi davasında kan donduran sözler: Kötü bir bebekti

Sanık hemşireden kan donduran sözler: Kötü bir bebekti

CHP lideri Özel, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a 3 yıl önceki market alışverişi üzerinden yüklendi

Erdoğan'a 3 yıl önce yaptığı alışveriş üzerinden yüklendi

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün Şair Dayısı Satoğlu İçin Vefa Gecesi

Haberler
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün dayısı lale şairi Abdullah Satoğlu'nun 60'ıncı sanat yılı nedeniyle düzenlenen vefa gecesinde 18 şair şiir okudu.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün dayısı lale şairi Abdullah Satoğlu'nun 60'ıncı sanat yılı nedeniyle düzenlenen vefa gecesinde 18 şair şiir okudu.

İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Kayseri Yazar ve Şairler Derneği'nin birlikte düzenlediği geceye, Kayseri Valisi Şerif Yılmaz, Yargıtay Ceza Kurulu Başkanı Abdulkadir İlhan, Dışişleri Bakanlığı Dış İlişkiler Genel Müdürü Hulusi Kılıç, İl Kültür ve Turizm Müdürü İsmet Taymuş, İl Milli Eğitim Müdürü Osman Bal, Kayseri Yazar ve Şairler Derneği Başkanı Emel Demirezen ile çok sayıda davetli katıldı.

İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü'nde gerçekleştirilen gecede, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Vali Yılmaz, kısa bir konuşma yaparak şair Mehmet Emin Yurdakul'a ait bir şiir okudu. Daha sonra Ahmet Satoğlu'nun sanat hayatının anlatıldığı sinevizyon gösterisi izlendi.

Abdullah Satoğlu, burada yaptığı konuşmada, sanat hayatının 60'ıncı yılında hizmetlerini taçlandıranlara teşekkür ettiğini bildirdi.

İlim ve irfan ehlinin, şair ve kalem erbabının kıymetinin hep öldükten sonra bilinip ve anlaşıldığını belirten Satoğlu, şunları kaydetti:

"Bilindiği gibi Kayseri şehri ve halkı tarihin hemen her döneminde emsalsiz bir ilgi ve itibara mazhar olmuştur. 'Okumam yazmam yok amma Kayseriliyim' sözüyle tanınan fakat aynı şekilde feraset ve zekasını bu deyimle nadide bir tevazu perdesi altında abideleştiren Kayserililer, ticaret ve ekonomiye olduğu kadar ilim ve irfana da son derece ehemmiyet atfetmişlerdir. Selçuklular zamanında Kayseri, Anadolu'nun en büyük kültür ve sanat merkezlerinden biri halindeydi."

Konuşmaların ardından şairler Bahaettin Karakoç, Ahmet Günbay Yıldız, Muhsin İlyas Subaşı, Ali Akbaş, Cemal Safi, Hayati İnanç, Yahya Akengin, İlter Yeşilay, Ahmet Tevfik Ozan, Hava Avcı Köseoğlu, İsmet Bora Binatlı, Nihan Işıker, Mahmut Fidanlı, Fazıl Ahmet Bahadır, Eda Bildek, Deniz Dengiz Şimşek ve Erkan Öztürk şiir okudu.

Gece, lale şairi Abdullah Satoğlu başta olmak üzere tüm şairlere plaket ve çeşitli hediyelerin takdim edilmesiyle sona erdi.

Muhabir: Hakan Can Şahin

Yayıncı: Erdem Gültekin - KAYSERİ

Kaynak: AA / Yerel
title