Çukurova Havalimanı'nda Çalışmalar Başladı
Tarsus'ta 30 milyon yolcu kapasiteli Çukurova Bölgesel Havalimanı'nın temeli nisan ayı sonunda atılması planlanıyor.
Tarsus ilçesinde yaptırılacak yıllık 30 milyon yolcu kapasiteli Çukurova Bölgesel Havalimanı'nın temelinin nisan ayı sonunda atılması planlanıyor.
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı'nın 2023 hedefleri arasında yer alan 30 milyon yolcu kapasiteli iki havalimanından biri olan Çukurova Bölgesel Havalimanı'nın altyapı çalışmalarının başladığı bildirildi.
Tarsus Kaymakamı Orhan Şefik Güldibi, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Bahadır Ersoy ve Milli Eğitim Müdürü Ahmet Sefa Demir ile ilçeye bağlı Kargılı köyündeki 8 bin dekar alanda yapılacak havalimanı için başlatılan altyapı çalışmalarını inceledi.
Güldibi, incelemelerinin ardından AA muhabirine yaptığı açıklamada, havalimanının başta Mersin ve Adana olmak üzere bölgeye hizmet vermek üzere projelendirildiğini söyledi.
Havalimanı ihalesinin 15 Aralık 2011'de yapıldığını ve ihaleyi 357 milyon 71 bin avro yatırım bedeli ve 9 yıl 10 ay 10 gün işletim süresiyle Sky Line Havacılık-Zonguldak Özel Sivil Havacılık ortak girişim grubunun aldığını hatırlatan Güldibi, "Geçtiğimiz günlerde yer teslimi yapılan havalimanı, Tarsus ve çevresinde işsizliğin önlenmesine de önemli katkı sağlayacak. İnşaat çalışmalarında 4 bin 500 kişinin istihdam edileceği ifade edildi. Bu da aileleriyle binlerce kişinin yararlanacağını göstermektedir" dedi.
Havalimanının temelinin nisan ayı sonuna doğru atılmasının planlandığını dile getiren Güldibi, yap-işlet-devret modeliyle yapılacak Çukurova Bölgesel Havalimanı'nın, tamamı özel sektör tarafından yapılan ikinci havalimanı olacağını, 36 ayda bitirilmesi planlanan inşaatın 20 ayda tamamlanmasının hedeflendiğini sözlerine ekledi.
Havalimanı Proje Müdürü Korhan Sarıoğlu da 15 Mart itibariyla şantiye organizasyonu yaptıklarını, hafriyat çalışmalarını hızla sürdürdüklerini belirtti.
Altyapı çalışmalarının devam ettiğini anlatan Sarıoğlu, şu bilgileri verdi:
"Havalimanı inşaatı için 2 milyon metreküp hafriyat, 3 milyon 500 bin metreküp stabilize dolgusu gelecek. Bunları çevredeki ocaklardan temin ediyoruz. Günde bin 500 metreküp beton üretecek olan 2 beton santrali kuruldu, üçüncüsünün yapımı devam ediyor. Havalimanı yapımında 1 milyon metreküp beton kullanılacak. Altyapı çalışmaları 6-8 ay sürede tamamen bitirilecek. İnşaat süresini 36 aydan 20 aya çekmeye çalışıyoruz." - MERSİN