Çubuk'ta "Yoksulluk Çalıştayı" Düzenlendi
ANKARA (AA) – Çubuk ilçesinde, Ankara Kalkınma Ajansının katkılarıyla Sosyal Ekonomik ve Teknolojik Araştırmalar Merkezi (SETAM) tarafından, "Çubuk İlçesi Yoksulluk Dağılım Analizi ve Güncel Beklentiler Çalıştayı" yapıldı.
ANKARA (AA) – Çubuk ilçesinde, Ankara Kalkınma Ajansının katkılarıyla Sosyal Ekonomik ve Teknolojik Araştırmalar Merkezi (SETAM) tarafından, "Çubuk İlçesi Yoksulluk Dağılım Analizi ve Güncel Beklentiler Çalıştayı" yapıldı.
Çubuk Belediyesi Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezi'nde gerçekleşen çalıştaya Çubuk Belediye Başkan Yardımcısı Şükrü Acıelma, Çubuk Dernekler Federasyonu Başkanı Recep Taş, İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat Aslan, SETAM Başkanı Abdullah Doğru, Prof. Dr. Vahit Bıçak, Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi'nden Prof. Dr. Adnan Sehu, Sayıştay Üyesi Ömer Burhan, Ömer Karamollaoğlu, Tarım Bakanlığı Başmüşavirliği M. Emir Şahiner, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile esnaflar katıldı.
Çalıştayın açılışında konuşan SETAM Başkanı Doğru, yapılan projeyle ilçenin bütün potansiyellerinin masaya yatırılarak hem halk hem de kurumsal yapılarda farkındalık oluşturulmasının amaçlandığını söyledi. Yapacakları çalışmanın 4 ayrı hedef grubu olduğunu vurgulayan Doğru, şunları söyledi:
"Birinci hedef grubumuz olan halkın ilçede kurulacak üniversiteden beklentileri ve üniversitenin halka verebilecekleri tespit edilecek. İkinci grubumuz kamu yöneticileri ve çalışanlarıdır. Bu kitlede oluşacak farkındalık, onların hem üniversitenin gelişimine hem de Çubuk ilçesinin gelişim planlarına katkılarını doğru bir şekilde destekleyecektir. Üçüncü grubumuz Ankara genelinde sosyo-ekonomik gelişim çalışmalarına katkıda bulunanlardır. Bu kitle için saplanacak temek bir referans çalışması onların hesaplarına önemli bir katkıda bulunacaktır. Dördüncü grupta üniversitenin kendisidir. Üniversite personeli ve öğrencileri halkın onlardan beklentilerini anlamış olacaklardır. Bu beklentiler üniversitenin beklentilerine doğru katkı sağlayacaktır. Bu yapılacak çalıştaydan elde edilecek veriler ileride yapılacak olan çalışmalar için bir referans bilgi oluşturacaktır. Bu tür çalışmalar üniversitenin gelişmesinin denetlenmesi içinde önemli veriler sağlayacaktır."
Kalkınma Ajansı desteği ile yapılan projenin 60 bin TL'ye mal olacağını kaydeden Doğru, bu çalışmanın devamında anket çalışmaları ve esnaf ziyaretleri de olacağını ifade etti.
Daha sonra katılımcılar sırayla söz alarak, ilçenin potansiyellerini, değerlerini, gelir seviyesini ve bunlar ışığında gelir seviyesini yükseltmek için neler yapılabileceği üzerinde tartıştı.