Çü Biyoteknoloji Araştırma ve Uygulama Merkezi'nden Kursiyerlere Sertifika
Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Biyoteknoloji Araştırma ve Uygulama Merkezi, uluslararası bir kursa imza attı.
Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Biyoteknoloji Araştırma ve Uygulama Merkezi, uluslararası bir kursa imza attı. Merkez tarafından düzenlenen "Bitkilerde Uygulamalı Kriyoprezervasyon ve Sentetik Tohum Üretimi" adlı kursta, Floransa'daki (İtalya) üniversitelerden profesörler de eğitimci olarak görev aldı. Kursu başarıyla tamamlayanlara sertifikaları, düzenlenen törenle verildi.
ÇÜ Biyoteknoloji Araştırma ve Uygulama Merkezi seminer salonunda gerçekleştirilen kursa, Türkiye'deki yedi üniversiteden çok sayıda araştırmacı katıldı. "Bitkilerde Uygulamalı Kriyoprezervasyon ve Sentetik Tohum Üretimi" adlı kursun eğitimciliğini, Çukurova Üniversitesi Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri Bölümü ve Biyoteknoloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yeşim Yalçın Mendi, Floransa'da "Trees and Timber Institute of National Research Council" bünyesinde araştırmacı olarak görev yapan Prof. Dr. Maurizio Lambardi ve Doç. Dr. Elif Aylin Özüdoğru birlikte yaptı.
ULTRA SOĞUK KOŞULLARA BİTKİLERİN NASIL SAKLANACAĞI ANLATILDI.
Merkezlerinde ilk kez, uluslararası bir çalışma yapıldığını söyleyen ÇÜ Biyoteknoloji Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Prof. Dr. Nebahat Sarı, ilginin yoğun olduğu kursta, bitkilerin ultra soğuk hava koşullarında nasıl muhafaza edilebileceğini uygulamalı olarak anlattıklarını söyledi. Prof. Dr. Sarı, eğitimin gerçekleşmesinde emeği geçen hocalara ve katılımcılara teşekkür etti.
Konuşmaların ardından sertifika törenine geçilerek, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Azmi Yalçın, Prof. Dr. Nebahat Sarı, Prof. Dr. Yeşim Yalçın Mendi, Prof. Dr. Maurizio Lambardi, Doç. Dr. Elif Aylin Özüdoğru, Prof. Dr. Yıldız Kaçar, Doç. Dr. Osman Gülnaz tarafından kursiyerlere katılım sertifikası verildi. Eğitmenlere de sertifikaları Prof. Dr. Azmi Yalçın tarafından takdim edildi. Etkinlik, toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi. - ADANA