Haberler

Çomü Teknopark Çtso Ar-Ge Merkezi Açıldı

Haberler
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çanakkale Teknoloji Geliştirme Bölgesi’nin ilk binası ÇOMÜ Teknopark ÇTSO Ar-Ge Merkezi'nin açılışı yapıldı.

Çanakkale Teknoloji Geliştirme Bölgesi'nin ilk binası ÇOMÜ Teknopark ÇTSO Ar-Ge Merkezi'nin açılışı yapıldı.

ÇTSO ARGE Merkezi'nin açılışına ÇTSO Başkanı Bülend Engin, Başkan Yardımcısı Sadık Aydoğan, Yönetim Kurulu Üyesi Güven Barış Yüksel, Genel Sekreter Sema Sandal katıldılar. Açılışta Boğaz ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Aydın Şirin, Çanakkale Cumhuriyet Başsavcısı Salih Çokal, ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Sedat Laçiner, ÇOMÜ Teknopark Genel Müdürü Prof. Dr. Akın Pala, ÇOMÜ Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Feyzi Uğur ile Prof. Dr. Şükriye Aras Hisar da yer aldılar. ÇTSO ARGE Merkezi'nin açılışının ilk konuşmasını Teknopark Genel Müdürü Prof. Dr. Akın Pala yaptı. Teknopark'ın Türkiye'nin en önemli eksiklerinden biri olan yüksek teknoloji geliştirilmesine yardımcı olacağını söyleyen Pala, burada yer firmaların ileri teknoloji ürünleri geliştireceğini söyledi. Prof. Dr. Pala, "Teknopark'ta yer alan firmalar yüzde 20 Kurumlar Vergisi, yüzde 20 Gelir Vergisi'nden muaf olacak, çalışanlar için vergi ödeyecekleri gibi SGK kesintilerinin yarısını da devlet ödeyecek. Teknopark'ın iyi yanlarından biri de burada yer alan firmaların birbirleriyle işbirliği yapması. Bu nedenle Ar-Ge'de 2 ile 2 toplandığında 4 değil, 5-6 ediyor. Çünkü işbirliğinin sonucu daha fazla getiri sağlıyor" dedi.

ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Sedat Laçiner, ÇOMÜ Teknopark ÇTSO AR-GE Merkezi'nin, son 30-50 yılda Çanakkale için atılan en önemli adım olduğunu, yapılması planlanan Çanakkale Boğaz Köprüsü'nden de önemli olduğunu vurguladı. Rektör Prof. Dr. Laçiner, mütevazi bir bina olan ÇTSO AR-GE Merkezi ile Çanakkale için bir kapı açıldığını söyleyerek, "Üniversite-sanayi işbirliğinde müthiş bir gelişme yaşıyoruz. Bu konuda ÇTSO'ya teşekkür ediyoruz. Üniversitenin kıymetini anlamış bir Ticaret Sanayi Odamız var. Bu bina da bunun bir göstergesi. Eğer Çanakkaleliler buraya sahip çıkar, kıymetini bilir ve geliştirir ise, Çanakkale'ye çok büyük ufuklar sunacaktır, çok büyük bir gelişime sahne olunacaktır" dedi. Prof. Dr. Laçiner, Türkiye'nin bilim, araştırma ve eğitim konularında uluslararası alanda pek parlak durumda olmadığını, kaba üretimin zamanının çoktan geçtiğini, özgün üretim ortaya çıkarmak gerektiğini belirterek, "Aksi takdirde gelişmiş ülkelerin sanayileri için üretim yapar, topraklarınızı kirletirsiniz. Bilgi üretemiyorsanız fiilen hiçbir şey üretmiyorsunuz demektir. Donanımlı bir nesil yetiştirme konusunda çok büyük eksiklerimiz var, bir an önce bu görevi yerine getirmeliyiz" diye konuştu.

Konuşmaların ardından kurdele kesilerek, ÇTSO Ar-Ge Merkezi'nin açılışı yapıldı. ÇTSO Başkanı Bülend Engin ve ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Sedat Laçiner ile diğer yetkililer, Ar-Ge Merkezi'nde yer alan firmaları tek tek ziyaret ederek, çalışmaları hakkında bilgi aldı ve "hayırlı olsun" dileklerinde bulundu. - ÇANAKKALE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel
title
Close