ÇOMÜ'de Dünya Eğitim Politikaları Tartışılıyor
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Eğitim Bilimleri Enstitüsünde, "Dünya Eğitim Politikaları Tartışılıyor" konulu panel yapıldı.
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Eğitim Bilimleri Enstitüsü, Eğitim Araştırmaları Birliği ile Fen Eğitimi ve Araştırmalar Derneğinin düzenlediği "Dünya Eğitim Politikaları Tartışılıyor" konulu panel yapıldı.
ÇOMÜ Eğitim Bilimleri Enstitü Müdürü Prof. Dr. Aziz Kılınç, panelin açılışında yaptığı konuşmada, eğitim alanında dünyanın neresinde bulunulursa gelişmelerin takip edilmesi, karşılaştırma ve değerlendirilmeler yapılması gerektiğinden yola çıkarak paneller dizisini başlattıklarını ve daha sonra Avrupa eğitim politikalarını tartışacaklarını söyledi.
ABD'nin Michigan eyaletinde faaliyet gösteren Grand Valley State Üniversitesi öğretim üyesi Doç. Dr. Feryal Alayont da ülkesinde öğretmen yetiştirme sistemi ve lisans eğitiminde alınan dersler hakkında bilgi verdi.
Öğretmen olma sürecinin, Türkiye'deki gibi lisans eğitimi ile sonlanmadığını belirten Alayont, öğretmenlerin emekli oluncaya kadar 5 yılda bir yeterlilik sertifikalarını yenilemek zorunda olduğunu ifade etti.
Doç. Dr. Hasan Arslan ise teknolojik ve pedagojik değişimlerin eğitim sistemini de etkilediğini, yüksek öğretim sisteminde okullaşma oranının en yaygın ülkenin ABD olduğunu ve üniversitelerin şirketleşerek liberalleştiğini dile getirdi.
Panele, ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Sedat Laçiner, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şükriye Aras ile akademisyen ve öğrenciler katıldı. - ÇANAKKALE