Haberler
Bomba iddia: Erdoğan, DEM-İmralı görüşmesi için Adalet Bakanı'na talimat verdi

Bahçeli'nin İmralı çağrısı sonrası Erdoğan'dan dikkat çeken talimat

Netanyahu'dan orduya Orta Doğu'yu cehenneme çevirecek talimat: Yoğun savaşa hazırlanın

Netanyahu'dan orduya Orta Doğu'yu cehenneme çevirecek talimat

Türkiye sınırında kritik gelişme: Muhalifler, ikinci büyük kenti ele geçirmek üzere

Muhaliflerin ikinci büyük kenti ele geçirmesi an meselesi

Kız meselesi yüzünden çıkan kavgada 3 genç hayatını kaybetti

Kız meselesinden çıkan kavga 3 genci hayattan kopardı

Çomü'de Akademik Genel Kurul Toplantısı

Haberler
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Güzel Sanatlar, İletişim, Mimarlık ve Tasarım Fakültelerinin Akademik Genel Kurul Toplantısı, Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF) binasında gerçekleştirildi.

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Güzel Sanatlar, İletişim, Mimarlık ve Tasarım Fakültelerinin Akademik Genel Kurul Toplantısı, Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF) binasında gerçekleştirildi.

Toplantıya ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Sedat Laçiner, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Şükriye Aras Hisar ve Prof. Dr. Mustafa Saçar, Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cengiz Ataşoğlu, İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tevhit Ayengin, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Adnan Çevik, Genel Sekreter Mustafa Yollu ile akademisyenler katıldılar. Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cengiz Ataşoğlu, Mimarlık Fakültesinin 2 yıl önce kurulan genç bir fakülte olduğunu belirterek yapılanma aşamasında olduklarını kaydetti. Ataşoğlu, fakültenin 3 bölümünden biri olan Peyzaj Mimarlığı bölümünde eğitim ve öğretim faaliyetlerinde bulunulduğunu kaydederek fakültenin akademik ve idari yapılanması hakkında bilgi verdi. Ataşoğlu, yeni öğretim üyelerinin de fakülteye alınmasıyla diğer bölümlerde de aktif olarak eğitim öğretim faaliyetlerinde bulunulacağını kaydetti.

İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tevhit Ayengin ise İletişim Fakültesi'nde 6 bölümün olduğunu kaydederek bu bölümlerden Sinema ve Televizyon bölümünün aktif olarak öğrenci aldığını belirtti. Ayengin, "Biz de yeni fakültelerden birisiyiz. Yapılanmamızı yavaş yavaş tamamlamaya çalışıyoruz. 250'ye yakın öğrencimiz var" dedi. Güzel Sanatlar Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Adnan Çevik ise GSF'nin 7 bölümünün bulunduğunu ve 6'sının öğrenci aldığını belirterek fakültede 628 öğrencinin eğitim gördüğünü ifade etti. Fakültenin akademik ve idari gelişimi hakkında da bilgi veren Çevik, GSF'nin 24 saat çalışan bir fakülte olduğunu belirtti. Çevik, "Eğer ki gece gelirseniz burada atölyelerde çalışan üstü alçı kaplı genç hanımlar ve genç beyler görürsünüz. Bunlar üretmektedirler. Gelecekte çok daha iyi bir yere gideceğine inandığım GSF'de çalıştığımı, mesai harcadığımı düşünüyorum" dedi.

ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Sedat Laçiner, "Güzel Sanatlar Fakültemiz üniversite içerisinde oldukça eski olmasına rağmen kuruluş aşamasındaki sorunların bir kısmını son dört yıl içerisinde yaşadık. Hala da tam tamamlanmamış sorunlar var. Önümüzdeki birkaç yıl içerisinde kuruluş aşamasındaki sorunlardan artık kurtulması ve fakültelerimizin üçünün de farklı bir boyuta geçmesi gerekiyor. İletişim ile Mimarlık ve Tasarım Fakültesi kendilerine ait, müstakil, ayrı yerler talep ediyorlar. O da önümüzdeki 4-5 yıllık stratejik plan içerisinde zaten mevcut tespit edildi. Belli eksikliklerin tamamlanması gerekiyor. Bunlardan en önemlisi ise kadro meselesi. Kadro meselesi çözüldükten sonra da tek başına bu yeterli olmuyor. Tiyatro salonu yapılmadan önce bu salon yapılsın başka bir şey istemeyiz diye konuşulurken salon yapıldıktan sonra daha fazla ihtiyaç ortaya çıkıyor. İhtiyaç karşılanınca daha başka boyutlarda ihtiyaçlar ortaya çıkıyor. Bu atölyelerimiz için de geçerli. Aslında bu sanat işi, sadece sanat değil yükseköğrenim, tok adamın işi, hali vakti yerinde ülkelerin kolaylıkla yapabildiği bir iş. Sınırlı bütçelerle yapılabilecek bir iş mi, çok zor, büyük fedakarlıklar gerekiyor. Bunu da siz de yapıyorsunuz, diğer fakültelerimizdeki hocalarımız da yapıyor. Bizim büyüklüğümüze sahip ABD'deki Columbia Üniversitesi bu işi yıllık 5 milyar dolar harcama ile yapıyor. Biz bu işi 100 milyon dolar ile yapıyoruz. Yani 50'de 1 gibi bir bütçeyle yapıldığı zaman ya ayak ya baş açıkta kalıyor. Bu yıldan yıla değişse de mutlaka bir yer açıkta kalıyor. O yüzden biz bütçeyle değil de başka şeylerle dengelemeye çalışıyoruz" dedi. Rektör Laçiner ayrıca ÇOMÜ'nün 2011-2014 dönemindeki altyapı çalışmaları ve mekansal gelişimi ile ilgili bilgiler aktarırken üniversitenin stratejik vizyonuna dair paylaşımlarda da bulundu. Toplantı soru-cevap bölümüyle sona erdi. - ÇANAKKALE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel
title