Haberler
Netanyahu'dan ateşkes sonrası ilk açıklama: Hizbullah anlaşmayı bozarsa onları vururuz

Netanyahu'dan ateşkes sonrası ilk açıklama: Hizbullah anlaşmayı bozarsa onları vururuz

İsrail kabinesi, Lübnan ile ateşkes anlaşmasını onayladı

İsrail kabinesi, Lübnan ile ateşkes anlaşmasını onayladı

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler: Suç kılıç çatmak değil, kasıtlı organize disiplinsizliktir

Milli Savunma Bakanı Güler: Suç kılıç çatmak değil, kasıtlı organize disiplinsizliktir

Rusya bir kez daha ABD füzeleriyle vuruldu, Savunma Bakanlığı 'Yanıt verilecek' dedi

ABD füzeleriyle bir kez daha vurulan Rusya'dan dünyayı korkutan açıklama

Çocuklarda Mevsimsel Hastalıklara Dikkat

Çocuklarda Mevsimsel Hastalıklara Dikkat
Haberler
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kütahya Özel Medline Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr.

Kütahya Özel Medline Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Aysun Kaya, hava sıcaklıklarının artmasıyla çocuklarda bazı mevsimsel hastalıklar görülebileceği uyarısında bulundu.

Dr. Kaya, yaptığı yazılı açıklamada, yaz mevsiminin yaklaştığı günlerde karşılaşılabilecek hastalıkların nezle biçiminde başlayıp gözlerde sulanma, burunda akıntı ve hapşırmayla sürebileceğini, geceleri öksürük nöbetleri görülebileceğini belirtti.

Öksürüğün sık ve kusmaya neden olacak şekilde devam edebileceğine işaret eden Dr. Kaya, şunları kaydetti:

"Kabakulak; genel olarak kulak altı ve önündeki bezelerin iltihaplanması ve şişmesi sonucu görülen bir hastalıktır. Bu şişlikler nedeniyle çocuk yemek yerken ve çiğnerken zorlanır. Ayrıca yüksek ateş, mide bulantısı, karın ve baş ağrısı ya da öksürük gibi bulgular da görülebilir. Ortalama iki hafta kuluçka süresi olan hastalıkta bulaşıcılık süresi yüksek ateşle başlar ve kulaktaki şişlik kaybolana kadar devam eder. Hastalık döneminde tükürük artıracak limon, sirke gibi ekşi besinlerin tüketiminden kaçınılmalıdır. Virüsün sağırlığa ve kısırlığa neden olduğu durumlar oldukça azdır.

Kış ve bahar mevsimlerinde en sık görülen hastalıklardan biri de su çiçeğidir. 3-10 yaş arası çocuklarda daha sık görülen bu hastalık, halsizlikle başlar. Birkaç gün düşmeyen ateş, nezle ve öksürük görülen diğer belirtiler arasında yer alır. Ardından vücudun farklı kısımlarında içi su dolu pembe tanecikler belirir, tanecikler kuruyuncaya kadar kaşıntıya neden olurlar. Ortalama 2-3 hafta kuluçka süresi olan su çiçeğinin bulaşma süresiyse tüm yaralar kabuklaşıncaya kadar devam eder. Hastalık süresince çocuğun yaralarını kaşıyıp koparmasına engel olunmalıdır. Bu amaçla doktor tarafından verilen losyonlar sürülür. Aspirin ise kesinlikle verilmez. Bir yaşından sonra su çiçeği aşısı yapılarak bu hastalıktan korunulabilir."

Dr. Kaya, ansızın yüksek ateşle karşılaşılması halinde derhal sağlık kuruluşuna gidilmesi gerektiğine dikkati çekti.

- KÜTAHYA

Kaynak: AA / Yerel
title