Haberler
Ankara'da FETÖ operasyonu! 7'si aktif görevde 35 Emniyet mensubu için gözaltı kararı

Ankara'da operasyon! Çok sayıda emniyet mensubu için gözaltı kararı

Kayapınar Belediye Başkanı Cengiz Dündar gözaltında

Belediye başkanı terör soruşturmasında gözaltına alındı

50 ülkeden İsrail'i yıkacak bir hamle daha: Tasarı resmen kabul edildi

50 ülkenin "Evet" dediği İsrail karşıtı karara 4 liderden "ret" oyu

NATO lideri Rutte, Türkiye'yi ikna için gelmiş

NATO lideri Rutte, Türkiye'yi ikna için gelmiş

Çka'dan 99.1 Milyon TL'lik 'Proje' Desteği

Çka'dan 99.1 Milyon TL'lik 'Proje' Desteği
Haberler
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çukurova Kalkınma Ajansı (ÇKA) Genel Sekreteri Zekeriya Şarbak, 4 yıllık zaman diliminde toplam 433 projeye yaklaşık 99.1 milyon TL'lik mali destek verdiklerini açıkladı.

Çukurova Kalkınma Ajansı (ÇKA) Genel Sekreteri Zekeriya Şarbak, 4 yıllık zaman diliminde toplam 433 projeye yaklaşık 99.1 milyon TL'lik mali destek verdiklerini açıkladı.

ATOSEV'de düzenlenen toplantıda gazetecilerin kendisine yöneltmiş olduğu sorulara yanıt veren Şarbak, proje hazırlama ve programı yürütmenin bir kapasite istediğini, kurumların henüz o potansiyele ulaşamadığının altını çizdi. Şarbak, "Kafalarımızda doğru dürüst fikir yok. Bunlar yavaş yavaş olaşacak. Deneme yanılmalarla oluyor. Amacımız akıllardan geçen düşüncelerin projeye dönüşmesi" ifadesini kullandı.

ÇKA'da kurum ve kuruluşların hazırladığı projelerin yarıştığı yorumunda bulunan Şarbak, bu kapsamda da ÇKA'nın kurulduğu günden bu yana aradan geçen 4 yıllık zaman diliminde 433 ayrı projeye 99.1 milyon TL'lik mali destek verildiğini söyledi. Şarbak, yapılan çalışmalar çerçevesinde 2008 yılında 94 projeye 16.5 milyon TL'lik mali destek verilirken, 2009'da 130 projeye 24.5 milyon TL, 2010'da 126 projeye 31.1 milyon TL, 2011 yılında da sözleşmeleri hala devam eden 109 projeye de 27 milyon TL destek verildiğini belirtti.

"PROJEYE DÖNÜŞMÜŞ BİR FİKRİN HAYATA GEÇİRİLMESİ ÇABASI OLMALI"

Bu yıl rekabet gücünün arttırılması, göçle gelen nüfusun sosyal, ekonomik uyumunun sağlanması, bölge içi gelişmiş farkının azaltılması programlarına destek verdiklerini anlatan Şarbak, proje üretme yerine finans desteği beklentisiyle hareket eden kurumların kaybetti uyarısında bulundu. Zekeriya Şarbak, "Olay destek almak değil. Projeye dönüşmüş bir fikrin hayata geçirilmesi çabası olması gerekir. Kalkınma Ajansı'na çok iyi bir projenin sunulmalı. Bir mal alımı proje değil. Zaten bir yarış var. Kim daha projesini güzel ifade edebilirse, desteği alıyor. Bağımsız bir değerlendirme sistemi bu çalışmaları inceliyor" dedi. ÇKA'nın ihtiyaçlar doğrultusunda 4 yıllık 'Bölge Planı'nı hazırladığı bilgisini de veren Şarbak, Adana ve Mersin'in hangi sektörde ne durumda olduğunu ve bu dönemde takip edecekleri stratejilere ilişkin yol haritasını belirlediklerini ifade etti.

ŞARBAK, İDDİALARA DA YANIT VERDİ

Mali destek verdikleri projelerin bağımsız bir kurul tarafından değerlendirildiğine kaydeden Şarbak, kuruma yönelik bazı eleştirileri şu cevabı verdi; "2011 yıl başvurularını biraz uzattık. Kanunen 45-90 gün süre vermemiz lazım. Yeterli proje başvurusu yoktu. Süreyi 18 Ocak'tan 6 Şubat'a uzattık. Haksız bir rekabet söz konusu değil. Büyük firmalara destek verdiğimiz iddiası doğru değil. Ciroları 15 milyonun altındaki firmalara destek sunuyoruz. Valilik, belediye, sanayi ve ticaret odaları bizlere proje sunabilir. Yasal bir engel yok. Seyhan Belediyesi'nin borcunu İller Bankası kanalıyla sonlandırmışız. ÇKA kurulduktan sonra bir destek, 5 uzman ayrılmış. Ben geldikten sonra da evet biraz fazla ayrılma var. İş denetçimiz, 4 uzman 2 destek personeli istekleri ayrıldı. Bir kişiyi disiplinsizlik sebebiyle uzaklaştırdık." - ADANA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel
title