Haberler
İsrail ve Hizbullah ateşkese çok yakın: 36 saat içinde ilan edecekler

Savaşın bitmesine saatler kaldı! Ateşkes artık çok yakın

Kreş tartışmasında CHP'li Başarır ağzını fena bozdu: Tweet bu kadar, geri zekalı

CHP'li Başarır ağzını fena bozdu! Varank'ın yanıtı ise daha bomba

Naci Görür'den Malatya'daki depremden sonra korkutan açıklama: Sonuncusu 2 bin 500 yıl önceydi

Malatya'daki depremden sonra korkutan açıklama: Sonuncusu 2 bin 500 yıl önceydi

İşte kokoreçcide ölen gencin son videosu: Ölürsem bunu paylaşın

İşte kokoreçcide ölen gencin son videosu: Ölürsem bunu paylaşın

Çiğli'de Madde Bağımlılığına Dikkat Çekildi

Haberler
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çiğli Belediyesi tarafından düzenlenen “Madde bağımlılığı ile mücadele yöntemleri” konulu bilgilendirici seminerde madde bağımlılığının zararları, bağımlılıkla mücadelede izlenecek metotlar ve tedavi süreci anlatıldı.

Çiğli Belediyesi tarafından düzenlenen "Madde bağımlılığı ile mücadele yöntemleri" konulu bilgilendirici seminerde madde bağımlılığının zararları, bağımlılıkla mücadelede izlenecek metotlar ve tedavi süreci anlatıldı.

Çiğli Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü tarafından Belediye konferans salonunda "Madde Bağımlılığı ile Mücadele Yöntemleri" konulu seminer düzenlendi. Seminere Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk ve Ergen Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Ana Bilim Dalı Öğretim Üyelerinden Zeki Yüncü ve İzmir İl Emniyet Müdürlüğü Madde Bağımlılığıyla Mücadele Büro Amirliği yetkilisi Fikret Deniz konuşmacı olarak katıldı. Konuşmacıların sunumunda, madde nedir, beynin hangi sistemlerini etkilenir, bağımlılığa yol açan maddeler, bireylerde yaptığı değişimler, madde kullanımına başlama nedenleri, çevresel ve kalıtsal faktörler, madde kullanımında risk etmenleri, madde kullanımında koruyucu etkenler gibi konular anlatıldı. Soru cevap şeklinde devam eden konferans sonrasında konuşmacılara Çiğli belediye Başkan Vekili Dilek Fırat ve Başkan Hasan Arslan'ın eşi Ergül Arslan tarafından çiçek taktim edildi.

Özellikle son zamanlarda ülke gündemini bol miktarda meşgul eden madde bağımlılığının çok önemli bir sorun olduğunu, bunun toplumsal duyarlılıkla aşılabileceğine dikkat çeken Doktor Yüncü; madde kullanımının sosyo-ekonomik durum ile bağlantısı, madde bağımlılığı tedavisinin hedefleri ve yapılacaklar ile toplumsal yaklaşımın nasıl olması gerektiği konularında bilgi verdi. Madde kullanımının tedavi edilebilen bir hastalık olduğunu belirten Yüncü, "Bağımlılığın tedavi edilebilen tekrarlayan bir hastalık olduğunu biliyoruz. Bu konuya ilişkin yeterli bir toplumsal duyarlılık oluşturamadığımızı düşünüyorum. Ülkemizdeki bağımlılık oranının yurtdışına göre az olması bizde hala aile kavramının korunduğunu gösteriyor. ve bu kavram sayesinde gençler bu tip bir bağımlılığa daha az meylediyor. Madde bağımlılığı geri dönüşü olmayan bir hastalık değildir. Bunun altını özellikle çizmek istiyorum. Herkes madde bağımlısı olabilir" dedi.

Bağımlılık riskleri ve bağımlılık sürecine dikkat çeken emniyet yetkilisi Fikret Deniz ise, bağımlılığın ne olduğu, bağımlılıktaki risk faktörleri ve bağımlılık sürecinin nasıl geliştiğine dair bilgi verdi. Madde kullanımının bireylerde geliştirdiği psikolojik ve fiziksel değişimleri slaytlar eşliğinde anlatan Deniz, "Bağımlılık herkes için eşittir. Bağımlılar güçsüz ya da iradesiz oldukları için bağımlı olmazlar. Bağımlı olduktan sonra güçsüzleşirler. Bu durum tedavi edilebilen bir hastalık olarak kabul edilmelidir. Ülkemizde bu tedaviyi üstlenecek 29 AMATEM merkezimiz mevcuttur. Bu sayının daha fazla olması için çalışmalar var. Her ilde olacak şekilde tedavi merkezlerinin sayısı artırılmalıdır. Önemli olan kişinin bağımlı olduğunu kabul edip tedavi süreci için bu merkezlere başvurmasıdır" dedi. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel
title