Ceylanpınar'da Sağlık Hizmetleri Sorunu Devam Ediyor
Suriye'deki iç savaşın başlaması ile Şanlıurfa'nın sınır ilçelerindeki vatandaşlar sağlık hizmeti alamadıkları için yetkilileri göreve davet ediyor.
Bir yıldan bu yana gerek sağlık personeli eksikliği gerekse poliklinik hizmeti sunmadaki yetersizliği ile gündeme gelen ve defalarca ilçe halkı tarafından protesto edilen Ceylanpınar Devlet Hastanesi'nde Başhekim Uz. Dr. Selim Topçu, kendilerine yönelik eleştirilere yanıt verdi. Deyim yerindeyse belden aşağı bir üslupla açıklamadan çok saldırı yöntemini seçen başhekimin savunması gazeteciler arasında 'talihsizlik' olarak yorumlandı.
Suriye'deki iç savaşın başladığı ve sığınmacıların ülkeye kabul edildiği günden bu yana ilçeler arasında en çok sıkıntının yaşandığı Ceylanpınar Devlet Hastanesi'ndeki sağlık hizmeti yetersizliğine açıklık getirmeye çalışan hastane başhekimi Uz. Dr. Selim Topçu, basın mensuplarının kasıtlı olarak bu yönde haberler yaptıklarını ima etti.
BAŞHEKİM GAZETECİLERİ SUÇLADI
Başhekim Topçu, hastane hizmetlerinin eleştirilmesine yönelik yapılan haberlere karşın, "Sınırdaki çatışmaların sakinleştiği ve haber materyali bulmakta zorlanılan bu dönemde haber materyali olarak hastanenin seçilmesini doğru bulmamaktayız" diyerek basın mensuplarını işaret etti.
Bir takım medya organlarında çıkan "Devlet hastanesinde hastalar Allah a emanet" haberine cevap veren başhekim açıklamasında şu sözlerine yer verdi: "Gece gündüz demeden bayram seyran dinlemeden hizmet veren sağlık çalışanlarına şiddetin farklı bir boyutu olarak değerlendirdiğimiz bu gibi yıpratıcı haberlerden üzüntü duyduğumuzu belirtmek isterim. Sınırdaki çatışmaların sakinleştiği ve haber materyali bulmakta zorlanılan bu dönemde haber materyali olarak hastanenin seçilmesini doğru bulmamaktayız. Eksikliklerimiz olmasına rağmen mevcut imkânlar ölçüsünde kesintisiz olarak sağlık hizmeti devam etmektedir.
Haberde bahsi geçen müşahede odasında bekleyen hastalar meselesi: müşahede işlemi 4-6 saat süreyle hastanın gözlenmesi işlemi olup bazen bu süre 24-48 saat sürebilmektedir. Dolayısıyla müşahede odasında saatlerce beklenmesi çok anormal değildir. Zaten hastanın ifadesi ile gereken tedavi verilmiş ve müşahede odasında bekletilmiştir. Kardiyoloji uzmanı ve aynı zamanda başhekim olan hekimimiz normal mesai saatlerinde ve icap saatlerinde hasta bakmaktadır.
Bütün branşlar olmasa dahi hastanemizde başta ana branşlar olan dâhiliye, çocuk hastalıkları ve kadın doğum olmak üzere diğer birçok branşta hekimimiz (göz hastalıkları, KBB, kardiyoloji, nöroloji, psikiyatri, genel cerrahi, cildiye, biyokimya, aile hekimliği, anestezi, üroloji, diş hekimi) görevlerine devam etmektedir. Geçici görevle değil hastanemiz kadrosunda çalışmaktadırlar. Diğer branşlar içinde ara ara geçici görevlendirmeler yapılmaktadır ve yeni dönem atamalar için talepte bulunulmuştur.
Diş hekimlerimiz hastane imkânları ölçüsünde hizmet vermekte olup daha ileri işlemler yapılabilmesi için çalışmalar devam etmektedir.
Hastane çalışanlarının fiziki ve psikolojik olarak uğradıkları şiddeti uzaktan izleyip hiç sesini çıkarmayanlar ve hastanede olumlu gelişmeleri görmezden gelenlerin sadece olumsuzluk üzerine haber ve yorum yapmalarını kamuoyunun takdirine bırakıyoruz. Bu gibi hareketlerin Ceylanpınar halkına bir şey kazandırmayacağını ifade etmek isteriz."
(Kaynak: Gazeteipekyol)