Haberler
Suriye'deki son gelişmeler için dikkat çeken yorum: Esad'ın şah damarı kesildi

Son gelişme için dikkat çeken yorum: Esad'ın şah damarı kesildi

Suriye ve Rus savaş uçaklarının misillemesi sonrası Türkiye'yi bekleyen büyük tehlike

Yaptıkları misilleme sonrası Türkiye'yi büyük bir tehlike bekliyor

Muhalifler, ele geçirdikleri Halep'te Hafız Esad'ın heykellerini yıkmaya başladı

Esad'ı çıldırtacak görüntü

15 yaşındaki kız, Marmaray'ın önüne atladı! Dehşet anları kamerada

Daha 15 yaşında! Kendini Marmaray'ın altına attı

Çevre Mühendıslığı Öğrencılerıne Uygulamalı Ders

Haberler
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Çevre Mühendisliği öğrencileri, Sakarya Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı’nı ziyaret ederek Sakarya’daki katı atık yönetimi hakkında bilgi aldı.

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Çevre Mühendisliği öğrencileri, Sakarya Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı'nı ziyaret ederek Sakarya'daki katı atık yönetimi hakkında bilgi aldı.

24 Şubat Salı günü gerçekleşen ziyarete son sınıfta öğrenim gören 100 öğrenci katıldı. SAÜ Çevre Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Saim Özdemir ve bölüm öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Asude Ateş'in eşlik ettiği ziyarette, öğrencilere Sakarya'da uygulanan katı atık yönetimi hakkında uygulamalı ders verildi. Entegre atık değerlendirme ve bertaraf yönetimi hakkında bilgiler veren Atık Yönetimi Şube Müdürü Yasin Çakır, Sakarya'da günlük olarak 500 ton kentsel atığın işlemden geçtiğini anlattı. Çakır, kentsel atık için uygulanan yönetim ve bertaraf alternatifleri, çöp depoloma alanında yapılan uygulamaları pratik olarak aktarırken tehlikeli atık grubuna giren tıbbi atıklar için Sakarya'da uygulanan yöntem hakkında bilgiler verdi. Çakır ayrıca, dolma aşamasına gelen depolama alanının kullanım ömrünü artırma, atıkları ham madde olarak görüp ileriki aşamalarda bunların geri kazanım oranlarının artırılması, özellikle günlük toplanan çöp içinde önemli bir paya sahip olan organik atıklar için biyogaz tesisi yapımı konusunda açıklamalarda bulundu. Atık Yönetim Şube Müdürlüğünden Fikret Uluç, özel atıklar olarak değerlendirilen bitkisel ve madeni atık yağlar, atık pil, ömrünü tamamlamış lastik ve elektronik atıklar için uygulanan yöntemler hakkında sunum yaptı.

Çevre Koruma ve Geliştirme Şube Müdürü Recep Karamehmetoğlu ise hafriyat ve inşaat yıkıntı atıklarının yönetimi, takibi, lisanslı taşımacılık, hafriyat döküm alanı kontrolü ile ilgili yasal mevzuat ve güncel uygulamalar konusuna değindi. Karamehmetoğlu, Sakarya ilindeki lisanslı bütün kamyonların 7 gün 24 saat GPS ile online takip edildiğini bildirdi. Uygulamalı derse büyük ilgi gösteren öğrenciler, dersin teorik bilgilerini pekiştirmek için son derece etkili olduğunu, uygulamalı derslerin sürekliliğinin son derece faydalı olacağını sözlerine eklediler. - SAKARYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel
title