Haberler
Türkiye sınırındaki kaosa Putin desteği! Rusya Ordusu Halep'e operasyon başlattı

Esed'e Putin desteği! Rusya Ordusu, Halep'teki muhalifleri vuruyor

Halep düştü! Muhalifler camilerden ezan okumaya başladı, kamu binalarını ele geçirdi

Muhalifler camilerden ezan okumaya başladı, kamu binalarını ele geçirdi

Antalya açıklarında 4.8 büyüklüğünde deprem

Antalya'da 4.8 büyüklüğünde deprem! Açıklamalar peş peşe geldi

Bakan Uraloğlu açıkladı: Özel araçlara kış lastiği zorunluluğu geliyor

Özel araçlara kış lastiği zorunluluğu geliyor

Çerkezköy Kaymakamlığı'nda 'Huzur' Toplantısı

Haberler
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tekirdağ'a bağlı Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, 'Huzur Evi' sorununun çözümü için Kaymakamlık Toplantı Salonu'nda ilçe idarecileri ile bir araya geldi.
Huzur Evi ile ilgili yaşanan problemin 1995'e kadar dayandığını ifade eden Kaymakam...

Tekirdağ'a bağlı Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, 'Huzur Evi' sorununun çözümü için Kaymakamlık Toplantı Salonu'nda ilçe idarecileri ile bir araya geldi.

Huzur Evi ile ilgili yaşanan problemin 1995'e kadar dayandığını ifade eden Kaymakam Kubilay, Binanın değerlendirilmesi amacıyla kamuoyu oluşturulması ve bu çerçevede STK'ların görüşlerinin alınması amacıyla toplantıyı düzenlediklerini kaydetti. Kubilay, asıl olanın atıl durumdaki binanın ilçeye kazandırılması olduğunu belirtti. Huzur Evi ile ilgili yapılan çalışmalardan bugüne kadar bir netice alamadıklarını söyleyen Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem ise konunun belediye meclisi tarafından görüşülmesinin yeterli olmadığını, bu nedenle böyle bir toplantı talep ettiklerini ifade etti.

Huzurevi olarak kullanılamayan binada yapılacak olan çalışmanın ilçenin yararına olması gerektiğini belirten Ertem, "Ya bu binayı aktif bir şekilde kullanacağız ya da çürümeye terk edeceğiz" diye konuştu.

Binanın Huzurevi olarak kullanıldığı süre içerisinde yalnızca iki yaşlı kadının burada kaldığını sözlerine ekleyen Ertem, Huzur Evi binasının 340 yatak kapasiteli olduğuna dikkat çekti. İlçenin Huzur Evi ihtiyacının olduğunu kabul eden Ertem, "340 yatak kapasiteli bir binanın Huzur Evi olarak kullanılması mümkün değil. Bu bina başka bir amaçla kullanılmalıdır. Çürümeye terk edilmemelidir" dedi.

Huzur Evi'nin bulunduğu arsanın bedelinin komisyon tarafından belirlenmesini talep eden Ertem, "Bu bedel, Türk Metal Sendikası tarafından belediyenin kasasına yatırılsın" diye konuştu. Türk Metal Sendikası Genel Başkanı Pevrul Kavlak ile de konuyu görüştüğünü söyleyen Ertem, binanın tapusunun sendikaya ait olduğunu bu nedenle kendilerine ait bir yere yasal olarak para ödeyemeyeceklerini kaydetti. Ertem sendikanın ise arsa bedeli karşılığında 2 bloğu belediyeye vermeyi önerdiğini söyledi.

"HEM ÇERKEZKÖYLÜLER HEM DE SENDİKA ÜYELERİ FAYDALANSIN"

Huzur Evi olarak işletildiği dönemde binada yalnızca iki kişinin kaldığını ve bu durumdan büyük zarar oluştuğunu belirten Türk Metal Sendikası Çerkezköy Şube Başkanı Murat Koçak ise binanın hem Çerkezköylülere hem de sendika üyelerine fayda sağlayacak şekilde kullanılmasını istediklerini kaydetti. Farklı alternatiflerin ortaya konulması gerektiğini dile getiren Çerkezköy Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ali Bozdağ ise "Biz de o alternatifler üzerinden değerlendirme yapalım" dedi. Çerkezköy Kent Konseyi Başkanı Ahmet Gayretli, sendikanın vermeyi teklif ettiği 2 binanın Kent Konseyi'nin oluşturduğu projelerin hayata geçirilmesi noktasında kullanılabileceğini belirtirken, ÇTSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mehmet Danyeli ise huzurevi binasının okul olarak ya da öğretmenlerle ilgili sosyal bir alan olarak kullanılmasının daha doğru olacağını ifade etti.

Huzur Evi'nin yapıldığı yıllarda ilçe nüfusunun 25 bin civarında olduğunu anımsatan MHP Çerkezköy İlçe Başkanı Koray Önsel, "İki yönetimin neye göre böyle bir karar aldığını bilmiyorum. Ortada bir cenaze var ve bu cenazenin kaldırılması lazım" dedi ve binanın tamamının kamuya bağışlanmasını talep etti. Binanın okul olarak kendilerine devredilmesinin çok iyi olacağını söyleyen Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Hamdi Zenginal, "Bina eğitim kurumu olarak değerlendirilebilir" dedi.

İlçe nüfusunun 100 bini geçmesi nedeniyle yasal olarak kadın sığınma evi ve gençlik merkezi yapmak zorunda olduklarını kaydeden Ali Ertem, "Kadın sığınma evi ile gençlik merkezi yan yana olmaz. Sendikanın belediye vereceği binaların bir tanesi huzurevi bir tanesi de kadın sığınma evi olarak kullanılabilir. O dönemdeki belediye yönetimi yanlış yaptı. Sembolik bir rakamla arsa sendikaya verildi. Ama huzurevi olarak işletilmediği takdirde geri alınabileceğine ilişkin de karar alınmalıydı" dedi.

Ertem, sendikanın başka bir yerde kadın sığınma evi ve gençlik merkezi yapması halinde Huzur Evi binasının kendilerine devredilebileceğini ifade etti.

"GÜZEL ÖNERİLER ÇIKTI"

Zamanında yapılan yanlış hesapları düzeltmek için bir araya geldiklerini belirten AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Alaettin Demirbağ, "Sendika arsanın bedeli karşılığında bir şey yapmayı teklif ederse orayı alsın istediği gibi kullansın" dedi. CHP Çerkezköy İlçe Başkanı Saim Özkan ise sendikanın arsa karşılığında ilçeye kadın sığınma evi ve gençlik merkezi yapmasına daha sıcak baktıklarını dile getirdi. Toplantıda güzel önerilerin çıktığını ifade eden Kaymakam Metin Kubilay, binanın bir an önce atıl durumdan kurtulmasını temenni etti. - TEKİRDAĞ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel
title