Cemil Meriç Sosyal Bilimler Lisesi 8 Projeyle Sakarya'yı Tübitak'ta Temsil Edecek
Sakarya Cemil Meriç Sosyal Bilimler Lisesi, on ayrı kategoride düzenlenen 44'üncü TÜBİTAK Ortaöğretim Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması'na bu yıl toplam on sekiz projeyle katıldı ve on sekiz projenin 3'ü Sosyoloji, 2'si Tarih, 2'si...
Sakarya Cemil Meriç Sosyal Bilimler Lisesi, on ayrı kategoride düzenlenen 44'üncü TÜBİTAK Ortaöğretim Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması'na bu yıl toplam on sekiz projeyle katıldı ve on sekiz projenin 3'ü Sosyoloji, 2'si Tarih, 2'si Psikoloji ve 1'i Coğrafya olmak üzere sekizi yarı finalde sergilenme hakkı kazandı.
Geçen yıl sosyoloji kategorisinden üç projeyle yarı-finale katılan okul bir projeyle de Ankara'daki finallere katılmıştı. Geçen yıl Sakarya'da yarı finale kalan okullar arasında üç projeyle ilk sırada yer alan Sakarya Cemil Meriç Sosyal Bilimler Lisesi bu yıl da liderliği elinde tuttu.
Okul öğrencileri tarafından hazırlanan ve bu yıl yarı finale kalan projeler şöyle, "Sosyoloji: Ercan Yılmaz danışmanlığında Talha Çaydere ve İbrahim Taş tarafından hazırlanan Mesleki Örgütlenmelerin İnşa Ettiği; Dünyadaki Tek Şehir Örneği Adapazarı'nın Sosyolojik Analizi,
Ercan Yılmaz danışmanlığında Büşra Bakan ve Büşra Akkaya tarafından hazırlanan Türk Kahvesinin Toplumsal Yönünün Sosyolojik Analizi (Adapazarı Örneği), ve Ercan Yılmaz danışmanlığında Ebru Tabiloğlu ve Selin Dilmaç tarafından hazırlanan Bir Karar Bin Can (Düğünlerde Silah Kullanımın Sosyo-kültürel Temelleri ve Bir Gelenek Kazısı).
Tarih: Reyhan Engin danışmanlığında Elif Kabranlar ve Ayşenur Didem Yılmaz tarafından hazırlanan "Küreselleşmeye Rağmen Ahilik", Ercan Yılmaz danışmanlığında Yasir Şahin ve Ertuğrul Özdemir tarafından hazırlanan Sinema Algımız ve İdeolojiler: Askeri Darbelerin Türk Sinemasına Tesiri. Psikoloji: Ahmet Kaim danışmanlığında Esra Nur Turan tarafından hazırlanan Bir Kimlik İşareti Olarak Yara İzi (Lise Dönemi Gençlerinde Kendini Yaralama Olaylarının Psikolojik Analizi - Sakarya Örneklemi), Leyla Yıldız danışmanlığında Tuğçe Şeker ve Merve Yılmaz tarafından hazırlanan Gençlerde Marka Kullanımının Psikolojik Analizi. Coğrafya: Ahmet Kaim danışmanlığında Neşegül Özcan ve Aleyna Pamuklar tarafından hazırlanan Toprak - İnsan İlişkisinin Biçimlendirdiği Döngüsel Zaman Algısının Alternatif Takvim Bağlamında Analizi."
Projeler 24 - 29 Mart tarihleri arasında Marmara Üniversitesi'nde sergilenecek. - SAKARYA