Çan Myo Öğrencilerinden Dgs Semineri
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi'ne bağlı Çan Meslek Yüksekokulu (MYO) Lojistik Topluluğu tarafından Dikey Geçiş Sınavı (DGS) semineri düzenlendi.
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi'ne bağlı Çan Meslek Yüksekokulu (MYO) Lojistik Topluluğu tarafından Dikey Geçiş Sınavı (DGS) semineri düzenlendi.
Çan Belediyesi Düğün Salonu'ndaki seminerin açılış konuşmasını yapan Çan MYO Lojistik Topluluğu Başkanı Mustafa Kuş, "DGS hayatımıza yön veren bir noktadır. Bu anlamda en verimli şekilde çalışıp bu sınav ile hayatımızı olumlu yönde ilerletmeliyiz" dedi.
Okul Müdürü Doçent Doktor Özcan Özen de, seminerde yaptığı konuşmada, Çan MYO'da öğrenim gören her dört kişiden birinin dört yıllık fakülte kazandığını belirterek, "2012 yılında 85 bin 461 kişi DGS başvurusunda bulunurken, 25 bin kişi DGS kazanmıştır. Ayrıca okulumuz 2011 yılında DGS'de yüzde 27 olan başarı ortalamasını 2012 yılında yüzde 43'e çıkarmıştır. Bu önemli bir durumdur. Bu artışı bu sene sınava girecek olan öğrencilerimizden de bekliyoruz. Başarı ve başarılar için okulumuz adına yapmamız gerek her şeyi yapıyoruz. Öğrencilerimizin başarısı bizim gurur ve mutluluk kaynağımızdır. DGS'de başarılı olmanız için birinci sınıftan itibaren gayret göstermeniz gerekmektedir" dedi.
Özen, Çan MYO'dan bu yıl dört yıllık mühendislik bölümlerini kazanan öğrencileri olduğunu söyleyerek, "Olmaz ya da imkansız diye bir durum asla yoktur. Gayret ve çabalarınızın karşılığı hayatınızda başarı ve mutluluk olarak size geri dönecektir. Seçim için şık çok fazla. Bu seçimlerde dikkatli davranın ve hayatınızda sizi mutlu edecek, geleceğiniz için en uygun olan bölümü okuyun. Sizin başarınız bizlerin ve ailelerinizin mutluluk, gurur kaynağıdır. Geleceğiniz için mutlaka çok çalışın" şeklinde konuştu.
Çan İlçe Milli Eğitim Müdürü Osman Özkan da, eğitimin hayatın her sürecinde yaşanan bir sınav olduğunu kaydederek, "DGS siz öğrenciler için bir dönüm noktası. Bu dönüm noktasında mutlu olmak istiyorsanız çok çalışın. Hedefleriniz ve her zaman umudunuz olsun. Bu sınav ve sonrasında başarmak istiyorsanız en temel kural çalışmaktır" diye konuştu.
Yapılan konuşmaların ardından özel bir dershane yetkilileri tarafından verilen seminerde öğrencilere, Türkiye'de geçiş yapılabilecek bölümler, yurt dışında okumak için yapılması gerekenler, okulda bulunan bölümlerin geçiş yapacak olduğu yerler, iş bulma potansiyeli ve DGS'nin içeriği hakkında bilgiler aktarıldı. - ÇANAKKALE