Haberler

Kayseri Büyükşehir Belediyesinden 11 Eser Daha

Haberler
Güncelleme:
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kayseri Büyükşehir Belediyesinin geçmişi ve bugünü geleceğe taşıyan en önemli çalışmalarından olan kültür yayınlarına 11 eser daha katıldı.

Kayseri Büyükşehir Belediyesi'nin geçmişi ve bugünü geleceğe taşıyan en önemli çalışmalarından olan kültür yayınlarına 11 eser daha katıldı. Bastırılan eserler Hunat Kültür Merkezi'nde düzenlenen koyteylle tanıtıldı.

Büyükşehir Belediyesi'nin bastırdığı 11 eser için Hunat Kültür Merkezinde düzenlenen tanıtım programına Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki'nin yanı sıra AK Parti Kayseri Milletvekilleri Ahmet Öksüzkaya ve İsmail Tamer, AK Parti İl Başkanı Ömer Dengiz, Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Keleştemur, Nuhnaci Yazgan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kerim Güney ile Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Talas Belediye Başkanı Rıfat Yıldırım, Hacılar Belediye Başkanı Ahmet Herdem ve İncesu Belediye Başkanı Zekeriya Karakol, Büyükşehir Belediyesi üst düzey yöneticileri, şair ve yazarlar ile davetliler katıldı.

Açılış konuşmasını yapan Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Oktay Durukan geçmişi bugünle, bugünü gelecekle birleştirmek için sağlam köprüler kurulması gerektiğini ve bu köprülerin kültür yayınları ile oluştrulduğunu söyledi. Büyükşehir Belediyesi'nin bugüne kadar 84 eseri bastırdığını belirten Durukan tanıtımı yapılan 11 eserle bu sayının 95'e ulaştığını kaydetti.

"OKUMA ALIŞKANLIĞINI GELİŞTİRMELİYİZ"

"Dünyanın en güzel yerlerine gitsem bile Kayseri burnumda tütüyor" diyerek sözlerine başlayan Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki kültür-sanat faaliyetlerine büyük önem verdiklerini belirtti. Konuşmasında daha sonra belediye olarak yaptıkları faaliyetlere değinen Başkan Özhaseki, "Arkadaşlarımızla Kayseri'de son 10-15 yılda yapılanları özetleyelim dedik. Karşımıza 3 binden fazla yol çıktı. Binden fazla yol yenileme çıktı. Bine yakın park çıktı. Her yeri elden geçiriyoruz ve bir taraftan da bunu kültürle taçlandırmaya çalışıyoruz" dedi.

Bastırılan eserlere emeği geçenlere teşekkür eden Başkan Özhaseki okuma alışkanlığımızın yetersizliğine de dikkat çekti. Okuma alışkanlığının arttırılması için raylı sistem güzergahlarına kitaplık projesini hayata geçirmeye başladıklarını ifade eden Başkan Özhaseki, kitaplıklara bir çok kitap koyacaklarını belirtti ve evlerinde fazla kitabı olanların da kitaplarını getirebileceklerini söyledi. Başkan Özhaseki hiç değilse raylı sistemde okuma alışkanlığının edinilmesini istedi.

Kayseri Milletvekili Ahmet Öksüzkaya da yaptığı konuşmada Kayseri Büyükşehir Belediyesinin her alanda üzerine düşeni hakkıyla yerine getirdiğini belirtti. Büyükşehir hizmetlerinden Ankara'da övünerek bahsettiklerini ve Kayseri modeli olarak dile getirdiklerini vurgulayan Öksüzkaya, hemen her alanda Kayseri modeli olduğunu söyledi. Şimdi de kültür alanında, şehrin bugününü yarınlara taşımak adına çok güzel eserlerin ortaya çıkarıldığını ifade eden Öksüzkaya emeği geçenlere teşekkür etti.

Konuşmaların ardından bastırılan 11 eserin tanıtımı yapıldı. Büyükşehir Belediyesi'nin kültür yayınları arasına giren 11 eser şöyle:

Kayseri Ansiklopedisi (3. Cilt), Prof. Dr. Cahit Günbattı'nın Kültepe-Kaniş Anadolu'da İlk Yazı İlk Belgeler çalışması, İrfan Birol'un Hayırseverlerimiz ve Kayseri adlı eseri, Prof. Dr. Ali Kaya'nın Kayseri Girişimciliğinin Dinamikleri adlı çalışması, Ümit Fehmi Sorgunlu'nun Mazideki Şehir adlı kitabı, Süleyman Sağlam'ın Yılanlı Dağı adlı romanı, Hasan Sami Bolak'ın Hacıkılıç Mahallesi adlı çalışması, Ahmet Emin Güven'in Çağdaş Üç Şairimiz adlı eseri, Geleneksel Kayseri Mahalleleri-Germir adlı eser ile Uğur Yurt'un Raylı Sistemin Kayseri Yolculuğu ve Sporda Kayseri Modeli adlı iki ayrı eseri. - KAYSERİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel
title
Close