Haberler

Büyükşehir Belediyesi'nden Antep Fıstığı Üreticilerine Eğitim

Haberler
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mersin Büyükşehir Belediyesi, Antep Fıstığı Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü ortaklığında gerçekleştirdiği “Antep Fıstığı Tomurcuğunu Mersin’de Yeniliyor Projesi” kapsamında Mut, Gülnar ve Silifke’deki üreticilere eğitim verdi.

Mersin Büyükşehir Belediyesi, Antep Fıstığı Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü ortaklığında gerçekleştirdiği "Antep Fıstığı Tomurcuğunu Mersin'de Yeniliyor Projesi" kapsamında Mut, Gülnar ve Silifke'deki üreticilere eğitim verdi.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı'nın kaliteli üretim için üreticilere verdiği eğitimler devam ediyor. Daire Başkanlığı'nın teknik personeli tarafından Mut ilçesinin Geçimli, Diştaş ve Kayaönü Mahallelerinde, Gülnar ilçesinin Kuskan Mahallesi'nde ve Silifke ilçesinin Nuru ve Senir Mahallelerinde üreticilere uygulamalı gübreleme eğitimi verildi. Antep fıstığı ağaçlarının gübreleme tekniklerinin anlatıldığı eğitimlerle bilgilenen üreticiler, 2 yıl boyunca devam edecek olan 'Antep Fıstığı Tomurcuğunu Mersin'de Yeniliyor Projesi' kapsamında devam edecek eğitimlerle yetiştirdikleri Antep fıstıklarında verim ve kalite artışı sağlayacak.

Eğitimlerde uzmanlar, özellikle bitkinin yeterli ve dengeli beslenememesi sonucunda, bitki gelişiminin tam olmaması, verim düşüklüğü, kalite bozukluğu ve düzensiz verim gibi sorunları ortadan kaldırmak için doğru gübrelemenin önemini anlattı. Mersin Büyükşehir Belediyesi proje teknik ekipleri eşliğinde yürütülen eğitimler kapsamında bölgelerden alınan toprak örnekleri analiz edilirken, toprakta eksikliği belirlenen besin elementlerinin noksanlığını gidermek amacıyla 5 farklı gübre cinsi üreticilere ücretsiz olarak teslim edildi. Verilen uygulamalı gübreleme eğitimi ile gübrelemenin nasıl yapılması gerektiği konusunda üreticilere detaylı bilgiler aktarıldı.

Antep fıstığı üretiminde en fazla ilaçlama konusunda sorularla karşılaştıklarını anlatan uzmanlar, başta doğru gübrelemenin gerekliliğini üreticilere aktardıklarını, devam eden süreçte ise doğru ilaçlamayı anlatacaklarını kaydetti.

Yetkili uzman ekip, meyvelerin daha dolgun olması, kalitenin artması ve çıtlaklık oranını artırmak için yapacakları tüm çalışmaları köylülere dokuz ayrı bölgede bulunan birer dekarlık uygulama alanlarında gösterecek. - MERSİN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel
title
Close