Bursa'daki Hastane Yangını Davası Devam Ediyor
Bursa'da, 26 Mayıs 2009'da Şevket Yılmaz Devlet Hastanesi'nde çıkan yangına ilişkin dava devam ediyor.
Bursa'da, 26 Mayıs 2009'da Şevket Yılmaz Devlet Hastanesi'nde çıkan ve 9 hastanın hayatını kaybetmesiyle sonuçlanan yangına ilişkin davaya devam edildi.
Bursa 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın duruşmasına, "taksirle yangına ve birden fazla kişinin ölümüne sebebiyet vermek" suçundan 15'er yıla kadar hapisle cezalandırılmaları istenen 6 tutuksuz sanıktan, elektrik mühendisi Süleyman Karapınar, dönemin hastane müdürü Salim Özdağ, mağdur ve müştekiler ile tarafların avukatları katıldı.
Duruşmada, Sağlık Bakanlığı'nın avukatı Hülya Aslan davaya katılma talebinde bulunduklarını belirterek, "Dava neticesinde bakanlığa rücu olduğu için katılma talebimizin kabul edilmesini istiyoruz" dedi. Mahkeme heyeti, talebi kabul etti.
Ayrıca heyet, Ankara Ağır Ceza Mahkemesi kanalıyla uzman akademisyenlerden istenen ek raporun mahkemeye ulaştığını bildirdi.
Hazırlanan raporda, 6 sanığın kusurlarının bulunmadığı, hastanenin mimari projesinden sorumlu ekibin başkanının, elektrik tesisat ekibinin başkanının, mekanik tesisat projesinden sorumlu ekibin başkanının ve Sağlık Bakanlığı'nın hastanelerdeki yangın, güvenlik ve acil durumlar için önceden alınacak tedbirlerin belirlenmesi, bu tedbirlerin sistematik ve etkin bir şekilde denetlenmesi ile ilgili birimin başkanının tali kusurlu olduğu belirtildi.
Bazı avukatlar, ek raporun kendilerine ulaşmadığını belirterek, raporu incelemek için ek süre istedi.
Cumhuriyet savcısı da gelen raporun, bir önceki raporla çeliştiğini, bu yüzden yeni bir rapor alınmasını talep etti.
Mahkeme heyeti, avukatlara 30 gün süre vererek rapora karşı görüş bildirmelerini, bu görüşlerle dosyayı yeni bir bilirkişi raporu hazırlanması için İstanbul'a göndereceğini ifade ederek, duruşmayı erteledi.
Mahkemeye ulaşan daha önceki bilirkişi raporunda, yangının çıkış yeri olarak bilinen görüntüleme merkezinin sahibi Dr. Erol Kılıç ile eski başhekim Osman Naci Çelik 8'de 2, diğer 4 sanığın ise 8'de 1 kusurlu olduğu belirtilmişti. Mahkeme heyeti ise Ankara Ağır Ceza Mahkemesi kanalıyla uzman akademisyenlerden oluşan bilirkişi heyetinden ek rapor alınmasına karar vermiş, önceki raporda belli oranlarda kusur verilen sanıkların yeni TCK'ya göre "asli kusurlu" ya da "tali kusurlu" olacak şekilde belirtilmesini istemişti. - BURSA