Haberler
İsrail ve Hizbullah ateşkese çok yakın: 36 saat içinde ilan edecekler

Savaşın bitmesine saatler kaldı! Ateşkes artık çok yakın

Kreş tartışmasında CHP'li Başarır ağzını fena bozdu: Tweet bu kadar, geri zekalı

CHP'li Başarır ağzını fena bozdu! Varank'ın yanıtı ise daha bomba

Naci Görür'den Malatya'daki depremden sonra korkutan açıklama: Sonuncusu 2 bin 500 yıl önceydi

Malatya'daki depremden sonra korkutan açıklama: Sonuncusu 2 bin 500 yıl önceydi

İşte kokoreçcide ölen gencin son videosu: Ölürsem bunu paylaşın

İşte kokoreçcide ölen gencin son videosu: Ölürsem bunu paylaşın

Bursa'da "Patent ve Desteklerle Büyüyün" Paneli

Haberler
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bursa'da Yenilikçilik ve Yaratıcılık Uzmanlık Grubu ile Uluslararası Patent Birliğince (UPB) "Patent ve Desteklerle Büyüyün" paneli düzenlendi.

Bursa'da Yenilikçilik ve Yaratıcılık Uzmanlık Grubu ile Uluslararası Patent Birliğince (UPB) "Patent ve Desteklerle Büyüyün" paneli düzenlendi.

Bursa Sanayicileri ve İş Adamları Derneği (BUSİAD) Evi'ndeki panelde katılımcılara sanayi kuruluşları ve özellikle KOBİ'lere, patent ve hibe destekleri konuları ve bu konularda yapılacak çalışmaları teşvik etmek amacıyla bilgi verildi.

Burada konuşan BUSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Günal Baylan, Türkiye'nin finans, ham madde ve enerji gibi alanlardaki dışa bağımlılığının cari açığa olumsuz etkileri ile ülke politikalarındaki yerini aldığını söyledi.

Patent, faydalı model, marka gibi mülkiyet haklarının ticarileştirilerek şirketlere yaratacağı değerler konusunda bilinirliğin artmasının önemine dikkati çeken Baylan, şöyle konuştu:

"Şirketlerimizde yapılan yenilikçilik ve buluşlar kadar yönetim etkinliklerinin güçlenmesi ve fikri mülkiyet yönetimi de şirketlerimizin önünü açacaktır. Dünyadaki gelişmelere paralel ülkemizde de fikri mülkiyetlere ilginin arttığı gözlense de gelinen noktada ülkeyi arzu ettiğimiz hedeflere ve üst sıralara taşıyacak güçte değildir. Diğer taraftan fikri mülkiyetlerin ülke içinde artması, büyüme performansımıza da pozitif olarak etkileyecektir.

UPB Yönetim Kurulu Başkanı Canan Sönmez de, bir sanayici olarak 1990'lı yıllarda haksız rekabete maruz kaldığını, ürettiği ürünlerin taklit edildiğini ve zarara uğradığını belirtti.

Türkiye'de yaşanan gelişmelere paralel olarak 1995 yılında kurulan Türk Patent Enstitüsü'ne ilk başvuran kişilerden biri olduğunu hatırlatan Sönmez, " 45 ürünle endüstriyel tescil tasarım belgelerimi aldım. Türkiye uzun yıllardır fason üretim üssü olarak bilinir. Ancak Türkiye'de katma değerli ürünler de üretiliyor. Türk üreticisinin Türkiye'de yeni şeyler yaptığını ve tasarıma önem verildiğini göstermek için yoğun çaba harcadık" diye konuştu.

Avrupa Patent Vekili Erdem Kaya da "Patentle değer yaratın" isimli bir sunum yaptı.

Kaya'nın ardından söz alan Hibe Destek Uzmanı Nursel Üstündağ da KOBİ'lere yönelik hibe destek programlarıyla ilgili bilgilendirme yaptı.

Sunumların ardından konuşmacılara plaket takdim edildi.

Kaynak: AA / Yerel
title