Bursa'da Engelliler İçin Yüzlerce Yürek El Ele Verdi
Bursa'da, engellilerin katkılarıyla Faruk Saraç Meslek Yüksekokulu öğrencileri tarafından dikilen kıyafetlerin satılarak elde edilen gelirle akülü sandalye alınmasını hedefleyen 'Üç Yürek El Ele Projesi' unutulmaz bir geceyle sona erdi.
Bursa'da, engellilerin katkılarıyla Faruk Saraç Meslek Yüksekokulu öğrencileri tarafından dikilen kıyafetlerin satılarak elde edilen gelirle akülü sandalye alınmasını hedefleyen 'Üç Yürek El Ele Projesi' unutulmaz bir geceyle sona erdi.
Bursa Kent Konseyi Engelliler Meclisi koordinasyonunda Büyükşehir Belediyesi ve Faruk Saraç Tasarım Meslek Yüksekokulu ortaklığında 'engelsiz hayata yol ver' sloganıyla yürütülen ve Emir Malcıoğlu ile Yusuf Oranlı'nın fikir sahibi olduğu 'Üç Yürek El Ele Projesi', Atatürk Kongre Kültür Merkezi (Merinos AKKM) Fuar Alanı'nda düzenlenen törenle sona erdi. Toplam 8 ay süren projenin kapanış programında, Engelliler Meclisi Türk Halk Müziği Topluluğu bir konser verdi.
Bursa Kent Konseyi Başkanı Semih Pala, Türkiye'ye örnek bir çalışmanın başarıyla sonuçlanmasından ötürü gurur duyduğunu söyledi. Tasarım öğrencilerini, iş ve cemiyet hayatının fertlerinin ve engelli vatandaşları bir araya getirmesi yönüyle projenin Türkiye'de bir ilk olduğuna değinen Pala, "Gençlerimiz Emir Malcıoğlu ve Yusuf Oranlı, bu projeyi getirdiğinde Bursa Kent Konseyi olarak hemen destek olduk. Çalışmanın içerisinde Bursa'nın iş hayatı var, Faruk Saraç Tasarım Meslek Yüksek Okulu var, engelli vatandaşlarımız var. Ortada bir hedef vardı ve sonuca ulaşıldı. 'Altın Kapaklar Sandalye'ye projesiyle başlayan faaliyet, 'Üç Yürek El Ele' projesiyle iç içe geçti. Elbiseler dikildi, engelliler üretti, hayırseverler destek oldu. Sonuçta akülü sandalyeler alındı. Daha önceden 10 tane dağıtılmıştı. 5 tanesi hazır, 25 tanesi de sipariş edildi. Toplam 40 adet akülü sandalyeye ulaştık. Projede emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.
Kent Konseyi Engelliler Meclisi Başkanı İbrahim Sönmez, insanların engelsiz bir Bursa'da yaşamaları, sosyal hayatın içerisinde olmaları için çalıştıklarını ifade etti.
Projenin müellifi olan Emir Malcıoğlu ise, 'Üç Yürek El Ele' Projesi emeği geçen kişi ve kurumlara teşekkür etti. Projeyi alınlarının akıyla bitirdiklerini söyleyen Malcıoğlu, uzun ve heyecanlı süreçte kendisini yalnız bırakmayan büyüklerine ve projenin diğer ortağı olan Yusuf Oranlı'ya teşekkür etti.
Faruk Saraç Tasarım Meslek Yüksekokulu Müdürvekili Emin Cihan Duyan ise geçen yıl Kasım ayında başlatılan projenin meyvelerini vermeye başladığını belirtti. Faruk Saraç'ın da sosyal sorumluluk projeleri içerisinde yer almaya önem verdiğini kaydeden Duyan, 'Üç Yürek El Ele' ve benzer projeleri misyon olarak benimsediklerini dile getirdi. Başlangıçtan itibaren sadece gelir toplamanın amaçlanmadığını söyleyen Duyan, öğrencilerin, iş ve cemiyet hayatında tanınmış bireylerin ve engellilerin bir araya gelerek toplumda duyarlılık oluşturması amaçladığını söyledi.
Bursa iş ve cemiyet hayatında projeye destek vermeyi kabul etmiş 36 gönül kadının adına konuşan Ar Grup Yönetim Kurulu üyesi Şenay Öner de projede yaşadığı deneyimleri ve 'Üç yürek el ele'yi diğer projelerden ayıran farkı anlattı.
'Üç Yürek El Ele'nin, gönüllülerin kişisel zevklerine hitap ettiğini ve onların üretici yönlerini beslediğini kaydeden Öner, giysi tasarımının yanında engellilerin sosyal hayata katılmasını hedeflediklerini söyledi.
Konuşmaların ardından sözleri Faruk Anbarcıoğlu'na, bestesi ve seslendirmesi Toprak Kazım'a ait olan 'Üç Yürek El Ele Şarkısı', tüm engelliler tarafından söylendi. Programın sonunda kıyafet diktirenlere, sponsorlara ve ortaklara plaket verilirken, tasarım yapan ve kıyafetleri diken öğrencilere ve aksesuar tasarımları yapan engellilere teşekkür belgeleri sunuldu. Faruk Saraç Tasarım Meslek Yüksekokulu Müdürvekili Emin Cihan Duyan, katkılarından dolayı Bursa Kent Konseyi Başkanı Semih Pala'ya plaket verdi.
(MŞ)
24.05.2012 14: 14: 08
TSI
NNNN - BURSA