Burhaniye'de Kültür Sanat Atölyesine Yoğun İlgi
Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde, Kültür ve Sanat Derneği, kurduğu Türk Sanat Müziği ve Türk Halk Müziği Korolarıyla çok sayıda insanı müzikle buluştururken, oluşturulan sanat atölyesi de her yaştan insanı sanatçı yaptı.
Balıkesir'in Burhaniye ilçesinde, Kültür ve Sanat Derneği, kurduğu Türk Sanat Müziği ve Türk Halk Müziği Korolarıyla çok sayıda insanı müzikle buluştururken, oluşturulan sanat atölyesi de her yaştan insanı sanatçı yaptı.
İskele mahallesindeki Sanat Atölyesini dolduran çocuklardan bazıları resim yaparken, bazıları da seramik hamuruyla çeşitli kaplar ve evler yapmaya başladı. İlçede 21 yıl önce kurulan Kültür ve Sanat Derneği, kurduğu korolarla her yaştaki vatandaşı müzikle buluştururken, kurulan Sanat Atölyesi de, çocuklar tarafından büyük ilgi gördü. Resim öğretmenleri Yasin ve Banu Ürüçoğlu çiftinin öğretmenliğini yaptığı Sanat Atölyesi, güzel sanatlar liselerine ve güzel sanatlar fakültelerine hazırlanan öğrencilere yardımcı olurken, küçük çocuklar da, resim yapmak ve seramik hamuru çalışmaları için atölyeyi doldurdu. Haftanın Cuma, Cumartesi ve Pazar günleri çalışan atölyeden her yaşta insan yararlanıyor. Kursiyerlerin ilgili olduklarını anlatan Öğretmen Yasin Ürüçoğlu, "Burhaniye Kültür ve Sanat Derneğinin İskeledeki Sanat atölyesindeyiz. Küçük çocuklarla, ilkokul çocuklarıyla resim çalışmaları, seramik hamuruyla el becerilerini geliştiren çalışmalar yapıyoruz. Hobi grubu öğrencilerimiz var. Anadolu güzel sanatlar lisesine hazırlanıyoruz. Hobi grubu öğrencilerimiz var. Anadolu güzel sanatlar liselerine hazırlanan ortaokul öğrencilerimiz var. Hobi grubumuz var. 7'den 77'ye. el becerilerini geliştirmek isteyen vatandaşlarımız var. Bir de güzel sanatlar üniversitelerine hazırlanan liseye giden öğrencilerimiz ar. Onlarla da gene temel sanat eğitimi yapıyoruz. Balıkesir'deki ve İzmir'deki Türkiye'nin her yerinde bulunan güzel sanatlar üniversitelerine öğrenci hazırlıyoruz. Bize bu imkanı sağlayan Ali Özcan'a teşekkür ediyoruz." dedi. Banu Ürüçoğlu da, "Biz burada resim olarak haftada 3 gün çalışıyoruz. Cuma, Cumartesi, Pazar. Burhaniye'deki sanatsever arkadaşlarımız gençlerimiz ve çocukları bekliyoruz. Keyifli bir vakit geçiriyoruz. Bize bu imkanı sunan Kültür Sanat Derneğine teşekkür ediyoruz" dedi. Kursiyerlerden Behre Dağdeviren de" Çok eğleniyoruz. Arkadaşlarımla kardeşlerimle birlikte bir şeyler yapıyoruz. Balıklar fidan yapıyoruz. Ağaçlar, çiçekler filan yapıyoruz" dedi. Defne Kaya da, "Biz resim yapıyoruz. Seramik çamurdan evler yapıyoruz. Çok güzel şeyler yapıyoruz. Resimler, balonlar, renk karışımları yapıyoruz. Çok eğlenceli oluyor" dedi.
Damla Beren de, "Resimler yapıyoruz. Karıştırmalar yayıyoruz. Ondan sonra resimler yapıyoruz. Çok mutluyuz" dedi. Kültür ve Sanat Derneği Başkanı Ali Özcan, "Derneğimiz 1993 yılında kuruldu. Zaman zaman çeşitli kurslar açarak kültürümüze hizmet etmeye çalıştık. Hala hazırda derneğimizin Türk Sanat Müziği, Türk Halk Müziği korosu ve resim kursu var. Resim kursunda, sizin de gördüğünüz kursumuzda 2 tane genç resim öğretmen kardeşimiz küçük çocuklardan yaşlılara kadar dersler veriyorlar. Beceri kazandırıyorlar. Burada hobi el ve el sanatları görülüyor. Kaybolmakta olan keçecilik sanatı işleniyor. Ayrıca ilkokul çocuklarına beceri kazandırılıyor. Ayrıca güzel sanatlar ortaokulu, lisesine ve güzel sanatlar fakültelerine gidecek öğrenciler sınavlara hazırlanıyorlar. Resim yağlıboya, kuru kalem resim yapmak isteyenlere dersler veriliyor. Bunların buradaki bir atölyede çalışmaları öğretmenler nezaretinde çalışmaları sağlanıyor. Bunun sonucunda insanlar beceri sahibi oluyor ve hoşça vakit geçiriyorlar. Hem de bir şeyler ortaya çıkarmış oluyorlar. Eserler takibi çıkar eserleri de zaman zaman sergiler açarak sunuyoruz. Tabi bunun yanında tabi sergi kültürünü sonrada yerleştirmek istiyoruz. Tabi sevinç duyduğumuz şeyler de var. Bu güne kadar derneğimizin koroları ve kurslarından konservatuara ve eğitim fakültelerinin çeşitli bölümlerine 13 çocuğumuz girdi. Kimisi bitirdi, kimisi de hala okuyor. Bunlar bizim sevinç kaynağımız oluyor. Yorgunluktan elde ettiğimiz yegane hasıla semere oluyor. Bu nedenle mutluyuz. Bu kursları yapan kardeşlerimize çok teşekkür ediyoruz. Özveriyle, büyük bir enerji ile çalışıyorlar. Gücümüz yettiğince de buna devam edeceğiz. Tabi buna yaparken yerel yönetimlerin büyük katkısı var. Bunu da söylemeden geçemeyeceğim" dedi. - BALIKESİR