Burç Ana Okulunda "Babalarla Kahvaltı" Geleneği

Haberler
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Burç Çukurova Ana Okulu, anne babaları da çocuklarının eğitimine dahil etmek için başlattığı kahvaltı geleneğini sürdürüyor.

Burç Çukurova Ana Okulu, anne babaları da çocuklarının eğitimine dahil etmek için başlattığı kahvaltı geleneğini sürdürüyor.

Öğrenci, veli ve idarecileri buluşturan sabah kahvaltısına yoğun ilgi gösterildi. Minik öğrenciler, babalarını kendi okullarında ağırladılar, onlarla birlikte kahvaltı yaptılar.

Etkinlikte konuşan Okul Müdürü Ramazan Başol,

bu uygulama sayesinde okul yönetimi olarak bir yandan öğrenci velilerini tanırken, diğer yandan da velilerin birbirlerini tanımalarına da fırsat sunduklarını bildirdi.

Başol, "Biz bir aileyiz. Burç ailesi olarak sizler en değerli varlıklarınız olan çocuğunuzu bizlere emanet ederek bize olan sevginizi saygınızı muhabbetinizi gösterdiniz. Bizler de size olan sevgi, saygı ve muhabbetimizi sizleri memnun ederek, bu çocuklarımızı en iyi şekilde yetiştirerek yerine getirmeye gayret edeceğiz" dedi.

Burç

Çukurova Anaokulu'nun eğitim ilkelerine de dikkati çeken Başol,

İngilizce eğitimine büyük önem verdiklerini ve bu çerçevede de öğrencilere haftada 7 saat İngilizce eğitimi verildiğini vurguladı.

Başol, eğitimlerin de 4 saatinin yerli, 3 saatinin de yabancı öğretmenler tarafından speak

dersi olarak gerçekleştirildiği bilgisini verdi. Başol, ayrıca Drama,Folklor,Piyano,Jimnastik,Bilgisayar,Ata binme,Buz pateni gibi derslerle öğrencileri çağın gereğine uygun olarak çok yönlü yetiştirdiklerini ifade etti.

Diyarbakır ve Adana'da gerçekleştirdikleri proje hakkında da velilere bilgi veren Başol, her velinin bir kardeş ailesinin olması için kayıtların da yapılmasını sağladı.

Başol, Adana ve Diyarbakır'da 40 tane

okulla kardeş olduklarını;

bu okulların idareci ve öğretmenlerini

ziyaret ettiklerini belirterek, " Ayrıca Adana'daki

Okul Müdürleriyle yemekli bir araya gelerek birlik,beraberlik ve kardeşlik açısından

önemli olan öğrenci ve velilerimizi

kaynaştırarak hem okullarımızı

hem,de okul

velilerinden seçilen ihtiyaç sahibi

insanları

kardeş yaptık. Her veliye bir kardeş aile vererek birbirleri ile tanışıp yıl içinde bayramlara gidip gelmelerini sağlıyoruz" dedi.

Özel Okul öğrencilerinin kenar mahalleleri tanıyarak kendisi ile aynı imkana sahip olmayan aileler ve çocuklar olduğunu düşünmelerini ve sahip olduklarının kıymetini bilmelerini sağladıklarını anlatan Başol, şöyle devam etti:

"Bu çalışmalar çocuklarımızın yardımlaşma ve kardeşlik duygularının gelişimine katkı sunacaktır. Çocuklarımız ve aileleri, kardeş aileleri öz akrabası ve kardeşi gibi görerek o insanların elinden tutacaktır. Onların bir bardak çaylarını, bir tas çorbalarını içecek, işsiz ise iş verme veya iş bulmasına yardımcı olacaktır. Hastası varsa tedavi ettirme, kurban eti götürüp bayramlaşma da yaparak, birlik ve beraberlik içinde olacaklardır."

Öte yandan, 'Babamla Okulda Kahvaltı Projesi' çerçevesinde düzenlenen ve yoğun ilgi gösterilen kahvaltının sonunda, çocuklar, babaları için yazdıkları mektubu vermesi, etkinlikte duygu dolu anların yaşanmasına neden oldu. Babalar, çocuklarının kendileriyle ilgili duygu ve düşüncelerini içeren mektupları okuduktan sonra onlara sarılarak duydukları sevinci dile getirdi. - ADANA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel
title
Close