Haberler
Türk-İş Başkanı Atalay'dan asgari ücret çıkışı: Ortada dolaşan rakamları kabul etmek mümkün değil

Türk-İş Başkanı Atalay'dan gündem yaratacak asgari ücret çıkışı

Piyasaları alt üst eden sahte dolar skandalı akıllara Saddam'ın yaptığını getirdi

Sahte dolar skandalı akıllara Saddam'ın yaptığını getirdi

Çete ile anılan Güney Hastanesi'nin sahibi: Ortaokul mezunuyum, sigorta primim için hastaneyi satın aldım

İstanbul'un göbeğindeki hastaneyi bakın ne için satın almış

Esenyurt Belediye Başkan Yardımcısı Osman Yalçın hakkında yakalama kararı

Özel'in cezaevi ziyareti sırasında başkan yardımcısına operasyon

Buharkent'te Okul Hazır Ama Öğrenci Yok

Haberler
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Aydın'ın Buharkent ilçesinde 6 milyon TL'ye tamamlanan 4 katlı Buharkent Meslek Yüksek Okulu binası öğrenci bekliyor.

Aydın'ın Buharkent ilçesinde 6 milyon TL'ye tamamlanan 4 katlı Buharkent Meslek Yüksek Okulu binası öğrenci bekliyor.

Kısıtlı imkanlarla okulu bitiren Buharkent halkı ve Belediye Başkanı Yusuf Vural, Üniversite senatosunun bu yıl da okullarına öğrenci alımı yapmadıklarını ifade ederek; "1999 yılında dönemin Milletvekilleri Ali Uzunırmak ve Bekir Ongun'un destekleri ile kurulan Yüksekokul Yaptırma ve Yaşatma Derneğimizin yoğun gayretleri ile 2001 yılında temeli atılan okulumuz 2 ay içerisinde tamamlanmış olacak. Yaklaşık 35 bin metrekare arazi üzerine yapılan son derce modern okulumuzun yanına 5 dönüm arazide de yurt arazisi tahsis ettik. Senatodan olur raporu verilen okulumuza YÖK tarafından öğrenci verilmediği için bu yıl da açılamıyor. Siyasetçisinden köylüsüne kadar Buharkentliyi bir araya getiren okulumuzun öğrenci almasını ve 11 yıllık üniversite özlemimizin bitmesini istiyoruz. Çünkü üniversitesi olmayan tek ilçe biz kaldık" dedi.

"YÜKSEKOKUL İÇİN RAPORUMUZ SENATO'DAN GEÇTİ"

Aydın'ın Üniversite ve Anadolu Lisesi olmayan tek ilçesi olan Buharkent, okul hasretine son vermek istiyor. 2001 yılında temelleri atılan ve kaba inşaatı yeni tamamlanan 4 katlı okul binasının bir an önce eğitime açılması için çalışan Buharkentlilerin umudu 2012-2013 eğitim öğretim yılına kaldı. Yüksek Okul için hazırladıkları raporun ADÜ senatosundan geçtiğini, fakat YÖK'ten keyfi bir uygulama nedeninden dolayı onay almadığını ifade eden Buharkent Belediye Başkanı Yusuf Vural; "2009 seçimlerinde göreve gelirken Buharkent'in önünün açılması için Jeotermal enerji ve Yüksek Okulu konularına çözüm getireceğiz demiştik. Yasalardan dolayı Jeotermal enerji konusunda birçok sorun yaşıyoruz ama bu sorunu çözmek içinde Jeotermal Belediyeler Birliğine üye olarak yasada değişiklik yapılması için çalışmalar yapıyoruz. 1999 yılında dönemin Milletvekilleri Ali Uzunırmak ve Bekir Ongun'un destekleri ile kurulan Yüksekokul Yaptırma ve Yaşatma Derneğimizin yoğun gayretleri ile 2001 yılında okulun temelleri atıldı. Yaklaşık 35 bin metrekare arazi üzerine kompleksin ilk binasını dikmeye başlanmıştı. Önceki dönem belediye başkanımız Fevzi Uzun'un da gayreti ile ilerleyen inşaatımız için 2009 seçimlerden sonra çalışmalarımızı başlattık. Önceki başkanımız zamanında yapılan ihaleyi devam ettiren rahmetli Belediye Başkanımız Kadri Ölçenoğlu'nun da büyük önem verdiği okulumuzun binasının kaba inşaatını elimizdeki kısıtlı imkanlara rağmen tamamladık. Fakat okulun iç tefrişatını yapabilmemiz için okul planını almamız lazım. Hangi oda derslik olacak, hangi oda idari oda olacak bunları bilmemiz gerekiyor. O nedenle üniversitenin bir plan vermesini bekliyoruz. Daha önceki rektörümüz Şükrü Boylu ile 2 yıl boyunca görüştük ama sonuç gelmedi. Yeni göreve gelen ADÜ Rektörü Prof.Dr. Mustafa Birincoğlu ile ilk görüşmemizde hazırladığımız raporumuzu sunduk. Yani burada sadece Yüksek Okul açılması değil, mezun olan öğrencilerin piyasada iş bulabilmelerini sağlamak istiyoruz. Bölgemiz jeotermal kaynakların merkezi olduğu için. Otellerde ve Termal otellerde yardımcı personel olarak çalışacak öğrenciler için okul açalım dedik. Yani bu okuldan mezun olanlar Masörlük, Fizik Tedavi, Güzellik Uzmanlığı gibi branşlarda eğitim almalarını istedik. Hatta bu konularda Aydın'da bulunan otellerden ihtiyaç olup olmadığı konusunda bilgiler aldık. Okul yurdu için belediyeye ait boş ev ve daireleri gösterdik. Üniversiteye bu raporu sunduk ve üniversite senatosu raporumuzu kabul etti. ADÜ senatosunun 'olur' yazısı YÖK'e gönderildi fakat buradan olumsuz cevap geldi. Bunun nedenini sorduğumuzda ilçenin Aydın'a uzak olduğu gerekçesini önümüze sürdüler" diye konuştu.

"İLÇEMİZE OLUMLU KATKI SAĞLAYACAK"

Başkan Vural, okulun ilçeleri açısından çok önemli olduğunu ifade ederek; "İlçemiz nüfusuna, ekonomisine ve sosyo-kültürel yapısına olumlu katkılar sağlayacak, ilçemizin ilçe olma dinamiğine önemli bir dinamik katacak okulun açılmasını sağlayacağız. Şuanda başkanımızın girişimiyle Yüksek Okulumuzun onayı, Üniversite senatomuzdan geçmiş durumda ama Yüksek Öğretim Kurulundan geçmemesinden dolayı bu sorunu yaşıyoruz. Bu nedenle burada siyasi bir destek gerekiyor. Kaymakamlık, Belediye ve Siyasi parti temsilcileri ile el ele verip güçbirliği oluşturarak bunu 2012 yılında her yönüyle irademizi ortaya koyarak sonuca ulaştıracağız. Bu işin maddi sürecinde ise Belediyemiz belli bir bütçe verecek, kaymakamlık olarak biz belli bir bütçe sağlayacağız tabii ki iş adamlarımızdan da biraz destek bekliyoruz" şeklinde konuştu. - AYDIN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel
title