Haberler
İsrail ile Lübnan arasında sağlanan ateşkes antlaşması yürürlüğe girdi

Ateşkes başladı! Biden'dan dikkat çeken Türkiye açıklaması

Lübnan Başbakanı'ndan ateşkes sonrası kritik çağrı: Derhal uygulayın

Lübnan Başbakanı'ndan ateşkes sonrası kritik çağrı: Derhal uygulayın

Netanyahu ateşkesin ardında yatan sebebi açıkladı: İran tehdidine odaklanmak

Netanyahu ateşkesin ardında yatan sebebi açıkladı

Merkel anılarını yazdı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a uzun bir bölüm ayırdı

Merkel anılarını yazdı! Tahtlar için çok konuşulacak ifadeler

Buğdayda Protein Oranına Göre Verilen İlave Fiyat Arttı

Haberler
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO), 2011’den beri buğdayda protein oranına göre verilen ilave fiyatı bu yıl itibariyle artırarak yüzde 7’ye kadar uygulayacak.

Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO), 2011'den beri buğdayda protein oranına göre verilen ilave fiyatı bu yıl itibariyle artırarak yüzde 7'ye kadar uygulayacak.

TMO yetkilileri, Ceyhan Ziraat Odası'nda (CZO) çiftçilerle bir araya gelerek, buğday üretiminde yüksek verim ve kalite için üretim aşamasında nelere dikkat edilmesi gerektiği hakkında bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Ceyhan Ziraat Odasıtoplantı salonunda gerçekleşen toplantıya TMO Adana Şube Müdürü Coşkun İyisabancı, Ceyhan Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ahmet Söğüt, CZO Başkanı Muhammet Bulut, CZO Meclis Başkanı Yavuz Tezcan, yönetim kurulu üyeleri ve çok sayıda çiftçi katıldı.

TMO Adana Şube Müdürü Coşkun İyisabancı, "Türkiye genelinde 2011 yılından itibaren buğday alımları sırasında fiziksel analiz yanında kimyasal değerleri de kullanarak fiyatlandırma yaptıklarını belirterek, "İlk defa bu yıl başlamak üzere buğdayda özellikle protein değerlerinin daha da önem kazandığı alım ve fiyatlandırma sistemine geçilecek. Analizlerimiz sırasında süne tahribatı yüzde 2'nin altında, protein değeri yüzde 12 ve üzeri ölçülen değerler için kademeli olarak yüzde 7'ye kadar ilave fiyat artışı uygulanacak. Amacımız ilgili kuruluşlarla birlikte, üreticimizi kaliteli buğday üretimine teşvik etmek ve üretimlerini daha iyi şartlarda değerlendirmelerine destek olmaktadır" dedi.

Çukobirlik, Toprak Mahsulleri gibi kurumların çiftçinin her zaman destekçisi olduğunu belirten CZO Başkanı Muhammet Bulut, "Bu kuruluşlar olmasa ürünlerimizi piyasa değerinin çok altında satarız. Çiftçilerin ürünleri Çukobirlik ve TMO sayesinde piyasa değeri korunmaktadır" şeklinde konuştu. - ADANA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel
title