Haberler

Bu Okulda Öğrenciler Kitap Okumak İçin Yarışıyor

Haberler
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Konya'da Şems-i Tebrizi Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri, kendilerine sinema, tiyatro ve gezi gibi fırsatlar da sunan "Kitap Dostları Topluluğu Projesi" çerçevesinde, kitap okumak için adeta birbiriyle yarışıyor.

ANIL KURU - Konya'da Şems-i Tebrizi Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri, kendilerine sinema, tiyatro ve gezi gibi fırsatlar da sunan "Kitap Dostları Topluluğu Projesi" çerçevesinde, kitap okumak için adeta birbiriyle yarışıyor.

Projenin başladığı 2014-2015 eğitim öğretim yılının ikinci yarısında, bin öğrenci 13 bin kitap okudu. Proje başlamadan 327 üyesi bulunan okul kütüphanesine, öğrencilerin tamamı üye oldu.

Öğrencilerin, derslerdeki başarı ve davranış gibi bazı şartlara göre katılabildiği ve 154 üyesi bulunan "Kitap Dostları Topluluğu" ile okul kütüphanesi adeta çekim merkezi haline geldi.

Selçuklu Belediyesi sponsorluğunda, Konya ve Selçuklu İlçe Milli Eğitim müdürlükleri ile Türkiye İmam Hatipliler Vakfı desteğiyle yürütülen projede, öğrencilere kitap yetiştirmekte güçlük çekildiği bildirildi.

Proje Koordinatörü Musa Mert, AA muhabirine, öğrencilerin dikkatini çekecek etkinlikler yapmaya çalıştıklarını söyledi.

Başlattıkları projeye öğrencilerin ilgisinin sevindirici olduğunu belirten Mert, "İlk zamanlar belki birtakım ödüller için geliyorlar ancak daha sonra gerçekten kendilerini geliştirmek için çalışıyorlar. Çok hızlı mesafe katettiğimizi düşünüyorum. Artık kitap yetiştiremiyoruz" dedi.

"Topluluk öğrencide aidiyet duygusu oluşturuyor"

Kitap Dostları Topluluğuna katılabilmek için öğrencilerin belirli şartları taşımaları gerektiğini ifade eden Mert, "Yürütme kurulumuz değerlendirmede bulunuyor. Genel ahlak kurallarına uygun davranma, ayda 500 sayfa kitap okuma, Kur'an-ı Kerim dersinin 75, ağırlıklı ders ortalamasının 70 olması gibi kıstaslar var. Bu şartları taşıyan öğrencimiz topluluğa katılmak için başvurabiliyor" bilgisini verdi.

Topluluğa katılan öğrencilere özel bir kart verdiklerini dile getiren Mert, karta sahip öğrencilerin hem okulda hem de okul dışında bazı haklara sahip olabildiğini anlattı.

Sinema, tiyatro, piknik, gezi ve kitap söyleşileri gibi sosyal etkinlikler düzenlediklerini belirten Mert, "Etkinliklere bu karta sahip olanlar katılabiliyor. Her sınav dönemi tekrar değerlendirme yapılıyor. Daha önce kart almamış öğrenciler karta sahip olabilirken, bazı kart sahipleri de hakkını kaybedebiliyor. Böylece çocukların başarılarını korumaları sağlanıyor" diye konuştu.

Mert, topluluğun öğrencide aidiyet duygusu oluşturduğunu da kaydetti.

Karadeniz'e gitme hayali gerçekleşti

Topluluk üyesi öğrencilerden Rabia Tozar ise proje sayesinde Karadeniz Bölgesi'ne gitme hayalini gerçekleştirdiğini söyledi.

Tozar, "Karadeniz'i gezdim, yeni insanlar tanıdım, yeni hayat tarzlarını öğrendim. Bu durum hayata bakış açımı değiştirdi. Önceleri dünya etrafımda dönüyormuş gibi düşünüyorken, proje bana 'Dünyada sadece ben yokum, başka insanlar ve başka hayatlar var' dedirtti" ifadelerini kullandı.

Okulun öğretmenlerinden Hülya Mıtır da son yıllarda gençlerin elinden akıllı telefonların düşmediğine işaret ederek, "Kitapları biraz sevdirmeyi başardığınızda telefonu atıp, kitap okumaya başlıyor. Bu anlamda proje çok güzel neticeler veriyor" dedi.

Kaynak: AA / Yerel
title
Close