Haberler
Lübnan Başbakanı'ndan ateşkes sonrası kritik çağrı: Derhal uygulayın

Lübnan Başbakanı'ndan ateşkes sonrası kritik çağrı: Derhal uygulayın

Netanyahu ateşkesin ardında yatan sebebi açıkladı: İran tehdidine odaklanmak

Netanyahu ateşkesin ardında yatan sebebi açıkladı

BAE'de öldürülen İsrailli hahamın katilleri Türkiye'de yakalandı

BAE'de öldürülen İsrailli hahamın katilleri Türkiye'de yakalandı

Rusya bir kez daha ABD füzeleriyle vuruldu, Savunma Bakanlığı 'Yanıt verilecek' dedi

ABD füzeleriyle bir kez daha vurulan Rusya'dan dünyayı korkutan açıklama

Bu da "Organik Tarım Müzesi"

Bu da
Haberler
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Fatma Kalay - 19 Mayıs ilçesinde kurulan Ziraat Yüksek Mühendisi Yalçın Engiz Organik Tarım Müzesi'nde, anaokulu öğrencisinden üniversite öğrencisine kadar herkese organik tarım hakkında seminerler verilecek, çiftçilere organik tarımın...

Fatma Kalay - 19 Mayıs ilçesinde kurulan Ziraat Yüksek Mühendisi Yalçın Engiz Organik Tarım Müzesi'nde, anaokulu öğrencisinden üniversite öğrencisine kadar herkese organik tarım hakkında seminerler verilecek, çiftçilere organik tarımın incelikleri anlatılacak.

Müze yetkilisi Ziraat Yüksek Mühendisi Yalçın Engiz (76), AA muhabirine yaptığı açıklamada, 50 yıldır tarımla iç içe olduğunu söyledi.

Son 12 yıldır organik tarımla ilgilendiğini anlatan Engiz, organik tarımın genel tarım içinde yenilik olduğunu belirtti.

Organik tarımın, Türk tarım ürünlerinin ihracat şansını daha da artırdığını vurgulayan Engiz, "Organik tarımda 100 bin dolarlık ihracatımız var ancak inanıyorum ki bu 1 milyar doları bulacak" dedi.

Organik Tarım Müzesi kurulması fikrini,n sağlık sektöründe çalışan oğlu Oğuz Engiz'den geldiğini anlatan Engiz, şöyle devam etti:

"Müzemizde, 70 kişinin aynı anda katılabileceği bir seminer salonu oluşturduk. Burada sürekli organik tarımla ilgili seminerler düzenleyeceğiz. Ziraat mühendislerinin, Samsun Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü'nün, Ziraat Mühendisleri Odası'nın da bu çalışmalarımızda bizlere katkı sağlamasını talep edeceğiz. Burası sadece 19 Mayıs ilçesinin değil tüm Türkiye'nin müzesi. Burada, organik tarımla ilgili ne yazılıp çizilmişse bir araya toplayacağız. 12 yıldır organik tarımla ilgili biriktirdiğim kitaplarımı buraya okunması için yerleştirdim. Ayrıca üniversitelerden de organik tarımla ilgili yayınların kopyalarını isteyerek organik tarımla ilgili bir literatür oluşturacağız. Belli başlı derneklerden alınan yayınları burada kullanıma açacağız."

-"Gece bile açığız"-

"Alet edevat değil literatür müzesiyiz" diyen Engiz, "Bir üniversite öğrencisi organik tarım konusunda A'dan Z'ye her şeyi burada bulacak, gece bile açığız. İsteyen istediğini alıp okuyacak" diye konuştu.

Organik tarımla ilgili el kitabı hazırlanarak çiftçilere dağıtılacağını açıklayan Engiz, şunları kaydetti:

"Anaokulu öğrencilerinden üniversite öğrencilerine kadar herkese organik tarımla ilgili seminerler vereceğiz. Biz sadece organik tarımla ilgili yapılması gerekenleri anlatacağız. Üniversitelerimizin bastırdığı broşürleri dağıtıp, organik tarımın yaygınlaşması için elimizden geleni yapıcağız. Hiçbir şey satmayacağız. Çiftçilerimizin yetiştirdiği ürünleri değerlendirmek için müteşebbisleri organik tarım sanayine teşvik edeceğiz. Çiftçiler buraya rahatça gelerek, güncel tarım olaylarını buradan öğrenecek."

Yayıncı: Orhan Topal - SAMSUN

Kaynak: AA / Yerel
title