Haberler
Malatya'nın Doğanşehir ilçesinde 4,6 büyüklüğünde deprem

Malatya'da şiddetli deprem! Sarsıntı çevre şehirlerden de hissedildi

Kabine sonrası Erdoğan'dan yetkisiz çakar kullananlara net mesaj: Kimsenin gözünün yaşına bakmayacağız

Erdoğan'dan Kabine sonrası net mesaj: Kimsenin gözünün yaşına bakmayacağız

Ailesini katleden Bahtiyar Aladağ berber dükkanında aylarca atış talimi yapmış

7 kişiyi öldüren cani, katliama aylar öncesinden hazırlanmış

11 ilde daha okullar tatil edildi

11 ilde daha okullar tatil edildi

Btso ve Tübitak'tan Kobi'lere Proje Eğitimi

Haberler
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO), KOBİ’lere yönelik ‘TÜBİTAK TEYDEB Destek Programları ve Patent Başvuruları Semineri’ne ev sahipliği yaptı.

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO), KOBİ'lere yönelik 'TÜBİTAK TEYDEB Destek Programları ve Patent Başvuruları Semineri'ne ev sahipliği yaptı.

BTSO hizmet binasında TÜBİTAK TEYDEB destek programları ve inovasyonda patentin önemi ile ilgili KOBİ'lere seminer verildi. Dünyada artık bütün rekabetin, bilim ve teknoloji ile yaşandığını belirten BTSO Yönetim Kurulu Üyesi İlker Duran, Ar-Ge ve inovasyonun sürdürülebilir bir büyüme adına dünyanın üzerinde durduğu kavram olduğunu dile getirdi. Duran, "Günümüzde yaşanan ekonomik krizde şirketlerin ayakta kalabilmeleri ve dünya ekonomisine yön verebilmeleri için Ar-Ge ve inovasyonun önemi çok büyük. 2023 hedefleri için esnek yapıları ile dünya ekonomisinde gözde kuruluşlar haline gelen KOBİ'lerimizi göz ardı edemeyiz. Türkiye gibi gelişmekte olan ülkelerde KOBİ'lerimiz, işsizliğin azaltılması ve yeni istihdam alanlarının oluşturulmasında oynadıkları rolleri, dengeli ekonomik ve sosyal kalkınmanın sağlanması ve sürdürülmesine yaptıkları olumlu katkıları itibariyle etkili bir rol oynuyor" dedi.

"KOBİ'LERE PATENTİN ÖNEMİNİ ANLATMALIYIZ"

Dünyada ülkelere göre yapılan patent başvurusunun ülke kalkınmasının bir işareti olduğunu kaydeden Duran, "Ülkemizdeki toplam ihracatın yüzde 56'sı, toplam istihdamın yüzde 78'si, toplam yatırımın yüzde 50'sini oluşturan KOBİ'lerimize patentin önemini aktarmalıyız. Yenilikçiliğe açık olan, pazar ve teknoloji değişikliklerine, büyük işletmelere göre daha hızlı uyum sağlayan KOBİ'lerimize sürdürülebilir bir büyüme adına neler yapılması gerektiğinin altını çizmeliyiz" diye konuştu.

Uludağ Üniversitesi (UÜ) Teknoloji Transfer Ofisi Proje Yürütücüsü ve Yönetim Kurulu Üyesi Doç. Dr. Ali Durmuş ise, KOBİ'lerin proje yazma becerilerinin artması için bilgilendirme programları düzenlemeye devam edeceklerini belirterek, "Bu programın gayesi, KOBİ'lerin proje yazma becerilerini geliştirmektir. Bursa'nın büyümesi için KOBİ'lerin büyümesi gerekiyor. KOBİ'lerin Ar-Ge ve yenilikçi yönlerinin geliştirilmesi lazım. Bu açıdan TÜBİTAK'tan daha fazla destek alınması ve KOBİ'lerin bu yönde teşvik edilmesi gerekiyor" diye konuştu.

Programda, Evre Danışmanlık adına Özgür Devrim Orman, TÜBİTAK TEYDEB Proje Uzmanı Fatma Irmak, UÜ Teknoloji Transfer Ofisi Yöneticisi Fatih Yalınbaş, Türk Patent Enstitüsü Uzmanı Şermin Saatçioğlu destek programları ve patent başvurusu hakkında sunum yaptı. - BURSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel
title