Btso Akademi Eğitimleri Hız Kesmiyor
Bursa Ticaret ve Sanayi Odası’nda (BTSO) düzenlenen “Sağlam KOBİ, Afete Dirençli Şehirler” eğitim programında konuşan BTSO Yönetim Kurulu Üyesi İlker Duran, dünyada her gün 1 milyon iş kazası yaşandığını belirterek, “Afetlere karşı alınacak önlemleri ve iş güvenliği meselesini sağlığımızı ve can güvenliğimizi destekleyen bir araç olarak görmeliyiz” dedi.
Bursa Ticaret ve Sanayi Odası'nda (BTSO) düzenlenen "Sağlam KOBİ, Afete Dirençli Şehirler" eğitim programında konuşan BTSO Yönetim Kurulu Üyesi İlker Duran, dünyada her gün 1 milyon iş kazası yaşandığını belirterek, "Afetlere karşı alınacak önlemleri ve iş güvenliği meselesini sağlığımızı ve can güvenliğimizi destekleyen bir araç olarak görmeliyiz" dedi.
BTSO'nun 16 Makro Projesi'nden birisi olan BTSO Akademi kapsamında verilen eğitimler tüm hızıyla devam ediyor. Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) işbirliği ile oda hizmet binasında gerçekleştirilen 'Sağlam KOBİ, Afete Dirençli Şehirler' eğitim programlarına BTSO üyeleri yoğun ilgi gösterdi. BTSO Yönetim Kurulu Üyesi İlker Duran, "Bursa'nın da içerisinde bulunduğu bölge birinci derecede deprem kuşağı içerisinde yer alıyor. Bugünümüzü ve geleceğimizi kurgularken çalışmalarımızı ve projelerimizi bu gerçeğe göre hazırlamalıyız. Afet acil yardım planlama bilincini tüm çalışanlarımıza kazandırmalıyız" diye konuştu.
"HER YIL 2.3 MİLYON İNSAN HAYATINI KAYBEDİYOR"
Uluslararası Çalışma Örgütü'nün verilerine göre dünyada her gün 1 milyon iş kazası yaşandığını ifade eden Duran, İş kazası ve meslek hastalıkları sonucu her yıl 2.3 milyon insanın hayatını kaybettiğini, çok daha fazla sayıda insanın ise iş göremez hale geldiğini söyledi. Duran, "Maddi kayıpları telafi etsek de kaybedilen yaşamın telafisi maalesef mümkün değildir. Bulunduğumuz coğrafyanın gerçeği olan afetlere ve iş güvenliği meselesini bir mecburiyetten ziyade, sağlığımızı ve can güvenliğimizi destekleyen, verimi ve kaliteyi artıran bir araç olarak görmeliyiz" dedi.
"BURSA BİRİNCİ DERECEDE DEPREM KUŞAĞINDA"
Özellikle Türkiye'de 'Afet' denince akla deprem geldiğini ifade eden AFAD İl Müdürü İbrahim Tarı gerçekleştirilen eğitimlerin amacının farkındalık oluşturmak olduğunu anlattı. Bursa'da teknolojik afetler konusunda da hatırlatmalarda bulunduklarını ifade eden Tarı, "Şehrimiz birinci derecede deprem bölgesinde bulunuyor. Ayrıca tarihi boyunca heyelanlar, seller, su baskınları ve kaya düşmesi gibi birçok afete maruz kaldığını da bilmekteyiz. O yüzden bu hazırlıklar oldukça önemli. Eğitimlerle hem zararı hem de riski aza indireceğimizi biliyoruz" diye konuştu.
BTSO tarafından gerçekleştirilen eğitimlerin, BTSO ve AFAD işbirliğinde 16-27 Kasım 2015 tarihleri arasında 'Büyük endüstriyel kazaların önlenmesi' eğitimleriyle devam edeceği açıklandı. - BURSA