Boncuk ve İpliğe Hayat Veriyorlar
Üniversite öğrencileri, boncuk ve iplikten takı üreterek boş zamanlarını değerlendiriyor Adıyaman Gençlik ve Kültür Evi Müdürü Süzer: "Öğrencilerin çalışmalara aktif olarak katılmasını sağlıyor ve kendilerini geliştiren bir gençlik istiyoruz" Üniversite öğrencisi Yücetaş: "Hem sanat hem de meslek öğrenmenin.
HAKAN FURKAN - Üniversitesi öğrencileri, boncuk ve iplikten takı üreterek hem boş zamanlarını değerlendiriyor hem de el sanatı öğreniyor.
GAP Kalkınma İdaresine bağlı Adıyaman Gençlik ve Kültür Evi organizatörlüğünde Sabancı Vakfının hibe desteğiyle üniversite öğrencilerine yönelik "İlmiklerin Kombinasyonu" projesi hayata geçirildi. Boş zamanlarında sanatsal faaliyetlerle bir araya gelen öğrenciler, boncuk ve iplikten bir birinden güzel takılar ortaya çıkarıyor.
Adıyaman Gençlik ve Kültür Evi Müdürü Yeşim Çelik Süzer, AA muhabirine yaptığı açıklamada, projenin üniversite öğrenciler tarafından hazırlandığını anımsattı.
Gençlerin, hobi olarak ürettiklerini satışa sunma imkanı bulduğunu aktaran Süzer, "Öğrencilerin bu şekilde yaratıcılıkları da gelişiyor. Biz sadece kendilerine imkan sağlıyoruz. Güzel bir katılım var ve bu işi severek yapıyorlar. İsteklerine göre hediyelik eşyalar üretiyorlar. O açıdan biz de bunları destekliyoruz" dedi.
Süzer, bu çalışmaları Türkiye'nin birçok yerinde sergilemeyi amaçladıklarını ifade etti.
Ekonomik katkı sağlayacak
El sanatını öğrenen gençlerin ekonomik olarak kendilerine katkı sağlayacağını vurgulayan Süzer, ortaya çıkan ürünlerin özellikle hediyelik eşya satan iş yerlerinin dikkatini çektiğini aktardı.
Gençlere yönelik çalışmalar yaptıklarını anlatan Süzer, şunları kaydetti:
"Farklı alanlarda çalışmalarımız var. Burada gençlerin her alanda kendilerini geliştirecek ortamları var. İhtiyaçları ve alanlarına göre işbirliği kuruyoruz. Yeter ki gençlerimiz bizden birşeyler istesin. Öğrencilerin çalışmalara aktif olarak katılmasını sağlıyor ve kendilerini geliştiren bir gençlik istiyoruz. Geleceğini bilen, hedefi olan bir gençlik istiyoruz. Tüm imkanlarımızı onlara açtık."
Usta öğretici Funda Yüksek ise gençlerin bu tür etkinliklerle yaratıcılıklarını geliştirdiklerini ifade etti.
Kursa gelenlerin stres ve sıkıntılardan kurtulduğuna dikkat çeken Yüksek, "Öğrencilerin boş zamanlarını değerlendirerek bu tür etkinliklere katılmalarını tavsiye ediyorum" dedi.
Öğrencilerden Gizem Yücetaş da üniversite öğrencilerinin bu tür kurslara gitmesi gerektiğine işaret ederek, "Hem sanat hem de meslek öğrenmenin mutluluğunu yaşıyoruz" şeklinde konuştu. - Adıyaman