Bir Mehmetçik Vurulduğu Zaman Değil, Unutulduğu Zaman Ölüyor'
Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Ömer Asım Aksoy Konferans Salonu’nda; Atatürkçü Düşünce Topluluğu ile Atatürk İlkeleri İnkılap Tarihi ve Uygulama Merkezi tarafından, Erciyes Üniversitesi Öğretim Görevlisi Okt. Ahmet Nedim Kilci’nin konuşmacı olarak katıldığı “Çanakkale Ruhu” adlı konferans düzenlendi.
Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Ömer Asım Aksoy Konferans Salonu'nda; Atatürkçü Düşünce Topluluğu ile Atatürk İlkeleri İnkılap Tarihi ve Uygulama Merkezi tarafından, Erciyes Üniversitesi Öğretim Görevlisi Okt. Ahmet Nedim Kilci'nin konuşmacı olarak katıldığı "Çanakkale Ruhu" adlı konferans düzenlendi.
GAÜN Rektör Danışmanı Doç. Dr. Murat Ağarı'nın da katıldığı konferansın açılışında konuşan Atatürk İlkeleri İnkılap Tarihi ve Uygulama Merkezi Müdürü Yrd. Doç. Dr. Yunus Emre Tansu, Ahmet Nedim Kilci'nin Çanakkale ruhunu en güzel anlatan konuşmacılardan biri olduğunu söyledi.
Gazi bir şehir olan Gaziantep'te böyle bir konferansı vermekten duyduğu memnuniyeti ifade eden Kilci, Çanakkale'nin taşı toprağı kan, taşı toprağı destan ve taşı toprağı kahraman olan Mehmetçiğin mübarek kanını vatana döktüğü yer olduğunu vurguladı.
Kilci, "Çanakkale; 63 arkadaşıyla binlerce İrlandalıyı durduran Ezineli Yahya Çavuş'un, kahramanlığı ve mütevaziliğiyle bilinen Seyit Onbaşı'nın ve en önemlisi ise siperler arası mesafe sekiz metre olup imanıyla, ruhuyla, vatan sevgisiyle ve milli şuurla vatanını bekleyen Mehmetçiğin destan yazdığı yerdir. Çanakkale'nin girişinde Gelibolu yarımadasında çok güzel bir söz yazar: 'gel ve gör, sus ve dinle, sizi bekliyor Gelibolu yarımadası, sizi bekliyor Çanakkale' diye. Çanakkale ruhunun gelecek nesillere aktarılmasının çok önemli olduğunu düşünüyorum" diye konuştu.
Başta öğretim görevlileri olmak üzere, öğretmenler ve özellikle anne, babaların Çanakkale Harbi ve çekilen tüm kahrı, zaferleri gelecek nesillere aktarması gerektiğini vurgulayan Kilci, "Çanakkale harbinin en yaşlı gazisi Hüseyin Kaçmaz derki: 'Memleketimin toprağı döşek, gökyüzündeki ay ve yıldızlar yorgan, taşı ise yastık oldu.' Kahramanlarımızı rahmetle ve minnetle anmak hepimizin borcu ama en büyük borç Çanakkale'ye giderek Mehmetçikleri görmek, bir Fatiha okumaktır" dedi.
Kilci, bir Mehmetçiğin vurulduğu zaman değil, unutulduğu zaman öldüğünü, şehitleri asla unutmamamız gerektiğini belirterek, Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. M. Yavuz Coşkun'a Gaziantep Üniversitesi'nde öğrencilerle bir araya gelme fırsatı tanıdığı için teşekkür etti.
Programın sonunda, GAÜN Rektör Danışmanı Doç. Dr. Murat Ağarı ve Atatürk İlkeleri İnkılap Tarihi ve Uygulama Merkezi Müdürü Yrd. Doç. Dr. Yunus Emre Tansu tarafından günün anısına Erciyes Üniversitesi Öğretim Görevlisi Ahmet Nedim Kilci'ye hediye takdim edildi. - GAZİANTEP