Bingöl'de "Üniversite Sanayi İşbirliği Toplantısı" Yapıldı
Bingöl Üniversitesi Rektörü Baydaş "Üniversite olarak, sanayiye yönelik bilimsel ARGE destekleri için her türlü yardımda bulunabiliriz." dedi.
Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Gıyasettin Baydaş, "Üniversite olarak, sanayiye yönelik bilimsel AR-GE destekleri için her türlü yardımlarda bulunabiliriz" dedi.
Üniversitenin ev sahipliğinde, kentin kalkınması ve gelişmesi için yapılacak çalışmaların değerlendirildiği "Üniversite-Sanayi İşbirliği Toplantısı" Bingöl Üniversitesi'nde gerçekleştirildi.
Rektör Prof. Dr. Baydaş toplantıda yaptığı konuşmada, sanayiye yönelik çalışmalarda üniversitenin daha kapsayıcı ve yol gösterici olacağını belirterek, üniversite-sanayi işbirliğine önemine dikkat çekti.
TÜBİTAK'ın sanayiye yönelik çok ciddi destekleri olduğunu vurgulayan Baydaş, "Üniversite olarak, sanayiye yönelik bilimsel AR-GE destekleri için her türlü yardımlarda bulunabiliriz. Üniversite size AR-GE hizmeti verecekse sizden talep gelmesi lazım. Proje bazında da eşgüdümlü bir şekilde proje yapma kültürünü geliştirmemiz gerekir" ifadesini kullandı.
Bingöl Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Erkan Çalbay da bir kentin kalkınmasında üniversitenin çok önemli bir fırsat olduğunu belirterek, "Üniversitemiz, ilimizin gelişimine kalkınmasına önemli katkılar yapacağına inanıyorum. Üniversitemiz, kısa sürede 10 bin öğrenciye ulaştı. Üniversite, bacasız bir fabrika gibi Bingöl için büyük bir yatırım olup, bu konuda büyük emekler harcayan sayın rektörümüze ve ekibine teşekkür ederim" diye konuştu.
Bingöl Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Müdürü Mürşit Aytekin ise organize sanayi bölgesinin hızla gelişerek kurumsallaştığını ifade etti. Aytekin, "OSB'nin kuruluş yeri son derece önemlidir. Lojistik olarak da kavşak noktada yer alıyor. Parsellerin çoğunu iş adamlarına tahsis ettik. OSB, Yönetim Kurulumuz, Valilik ve Kalkınma Bakanımızın himayesinde son yıllarda çok hızlı bir şekilde gelişmekte ve kurumsallaşmaktadır" dedi.
Konuşmalarından ardından yapılan değerlendirmede, AR-GE çalışmalarında üniversitenin sanayicilerin yanında yer almasının önemi vurgulanarak, üniversitenin ilgili elemanlarının saha çalışması ve ziyaretlerle, sanayicinin problemlerinin tespit edilmesi, yeni fikir ve projelerin geliştirilmesi benimsendi.
Toplantıya, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Çiftçi, Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Mesut ilhan, FKA İl Temsilcisi İsa Telimen, ticaret ve sanayi odası yönetim kurulu üyeleri, iş adamları ve üniversitenin ilgili birimlerinden akademisyenler katıldı. - Bingöl