Haberler

Bilecik İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Yetkilileri Bursa'da

Haberler
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bilecik İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü yetkilileri, "Bölgesel Risklerin Kademeli Azaltılmasına Dayalı Şap Hastalığının Kontrolü ve Eradikasyon Eylem Planı" toplantısına katıldı.

Bilecik İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü yetkilileri, "Bölgesel Risklerin Kademeli Azaltılmasına Dayalı Şap Hastalığının Kontrolü ve Eradikasyon Eylem Planı" toplantısına katıldı.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Trakya'dan sonra; Batı Karadeniz, Güney Marmara ve Ege bölgesinin de şap hastalığından ari hale getirilmesi için harekete geçti. Bakanlıkça hazırlanan, geviş getiren çiftlik hayvanlarının şap hastalığı ile mücadele eylem planının uygulamaya girmesinin ardından paydaşları bilgilendirmek amacıyla Bursa'da "Bölgesel Risklerin Kademeli Azaltılmasına Dayalı Şap Hastalığının Kontrolü ve Eradikasyon Eylem Planı" toplantısı Müsteşar Yardımcısı Nihat Pakdil başkanlığında gerçekleştirildi. Gerçekleştirilen toplantıya Bilecik İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Hacı Dursun Yıldız ve Hayvan Sağlığı Yetiştiriciliği ve Su Ürünleri Şube Müdürü Devrim Toraman, Ziraat Odası Başkanı Ahmet Sevinen, Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birlik Başkanı Naci Eser ve Süt Üreticileri Birlik Başkanı Hayati Keskin katıldı. Toplantıda Trakya Bölgesinin şap hastalığından aşılı arı bölge statüsü kazanmasından sonra diğer bölgeler için de planlamalar yapıldığı, ülkemiz şap hastalığı ile mücadele ve aşı üretiminde dünyada üst seviyelerde olduğu belirtildi.

Ülkede şap hastalığının, büyükbaş ve küçükbaş hayvan yetiştiriciliğinde önemli ekonomik kayıplara neden olan en önemli hastalık olduğu belirtilen toplantıda, hastalığın kontrol ve eradikasyonuna imkan sağlayacak çeşitli tedbir ve uygulamalar hakkında paydaşlar bilgilendirildi.

"Hayvan hareketlerinin kontrolü için kontrol noktaları kurulacak"

Toplantıda, 2017 yılından itibaren Batı Karadeniz, Güney Marmara ve Ege bölgesinin şap hastalığından korunmuş bölge olarak ilan edileceği ve tanımlanan bölgeye Bakanlıkça açıklanan kurallar dışında sevk edilen hayvanların tazminatsız olarak doğrudan kesime sevk edileceği belirtildi. Tanımlanan bölgeye, bölge dışından yapılacak duyarlı hayvan sevklerinin, Bakanlıkça belirlenen 19 yol kontrol noktalarından uygun olanlardan birinde kontrol edileceği ifade edildi. - BİLECİK

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel
title
Close