Bilecik Eko Turizminde Alternatif Alanlar Oluşuyor
Tarih ve kültür şehri olmasının yanı sıra son zamanlarda turizmdeki faaliyetleri ile ön plana çıkan Bilecik’te, eko turizm anlamında alternatif alanlar oluşuyor.
Tarih ve kültür şehri olmasının yanı sıra son zamanlarda turizmdeki faaliyetleri ile ön plana çıkan Bilecik'te, eko turizm anlamında alternatif alanlar oluşuyor.
Bilecik'in Pazaryeri ilçesi Kınık Köyü'nde devam eden eko turizm faaliyetleri büyük bir başarı ile devam ederken, Gölpazarı ilçesi Kurşunlu Köyü'nde de alternatif eko turizm alanı oluşmaya başladı. Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA) Bilecik Destek Ofisi Koordinatörü Buğra Kanmaz, Marka Şehir Bilecik Turizm Koordinatörü Serkan Bircan ve Marka Şehir Bilecik Turizm Direktörü Umut Özdemir, yapılacak turlar ve acenta seyahatleri öncesinde, Kurşunlu ve Tongurlar Köyü'nde incelemelerde bulundu. Gerçekleştirilen incelemelerde yapılan çalışmalar hakkında yerinde durum değerlendirilmesi yapılırken; önümüzdeki süreçte ise yapılacak olan turlar ve geziler için alternatifler arandı.
BİLECİK'TE "KÖYÜNÜ YAŞAT" PROJESİ İLE KÖY YAŞANTISI SANAT İLE BULUŞUYOR
Son dönemlerde Bilecik'in tanıtım ve turizmine yönelik yapılan çalışmalar kapsamında ilimizde güzel çalışmalar gerçekleştirilmeye devam ediyor. Yapılan çalışmalardan biri olarak, Mimar Sinan Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Yapı Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından Gölpazarı ilçesi Tongurlar Köyü'ndeki eski evler restore edilerek yaşatılmaya çalışılıyor. Mimar Sinan Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Mimarlık Bölümü öğretim görevlileri "Köyünü yaşat" projesi kapsamında tasarımlarını sanata dönüştüren yaklaşık 50 gönüllü öğrenciyle köylerde incelemede bulundu. Söz konusu proje kapsamında Mimari Çalışmalar, Sanat Faaliyetleri, Sosyo-Ekonomik Çalışmalar, Eğitim ve Yaz Okulu Faaliyetleri ve Tanıtım Faaliyetleri uygulanacak.
Mimar Sinan Üniversitesi Güzel Sanatlar Yapı Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdür Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Ümit Arpacıoğlu, Belediye Toplantı Salonu'nda, bilgilendirme toplantısında, kırsal alanların yeniden ele alınması ve kalkınma modeli oluşturulması adına toplumları teşvik eden akademik girişimi hakkında bilgi verdi.
Gölpazarı Belediye Başkanı Vedat Kazıcı, Mimar Sinan Üniversitesi Güzel Sanatlar Yapı Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdür Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Ümit Arpacıoğlu, BEBKA Bilecik Destek Ofisi Koordinatörü Buğra Kanmaz, Marka Şehir Bilecik Turizm Koordinatörü Serkan Bircan ve Marka Şehir Bilecik Turizm Direktörü Umut Özdemir'in olduğu programın amacı, eski köy evlerinin korunarak yaşatılması olarak anlatıldı.
Gerçekleştirilen çalışma ile köy yaşantısı korunup sanat ile buluşurken, Bilecik, Gölpazarı ve Tongurlar Köyü halkına turizmin ekonomik yönü noktasında yeni getiriler sağlanacak. - BİLECİK